24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAm iesit din „afacerea“ cu retrogradarea

Am iesit din „afacerea“ cu retrogradarea

Spre deosebire de ultimul meci acasa (1-1 cu „lanterna rosie“), oltenii au cistigat acum, chiar daca n-au stralucit

„U“ Craiova – Sportul 2-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 12.000.

• Au marcat: Badea ’40, Lutu ’66.

• Universitatea: Guso 7,5 – Daouda 7,5, Papura 7, Rada 6,5 – Bundea 6,5, Plesan 6,5, Badea 7, I. Stancu 6,5 – Sava 7 (’70, Miclea 5,5), Stoianof 5,5 (’57, Lutu 7) – Vigariu 5 (’31, McBreen 6,5). Antrenor: Sorin Cirtu.

• Sportul: Stancioiu 5 – Farmache 4, Galamaz 5, V. Negru 5, L. Rusu 5,5 – Cr. Irimia 5,5 (’81, T. Balan), S. Stancu 5 (’60, Dinita 6,5), C. Lazar 5,5, Paduret 6 – G. Bucur 6, O. Chihaia 5 (’67, Mazilu 6). Antrenor: Cezar Zamfir.

• Au arbitrat: Cr. Balaj 7 – M. Savaniu 6,5, Fl. Hincu 7.

• Observatori: Al. Popescu, O. Streng.

• Avertismente: McBreen / Galamaz, Farmache, S. Stancu.

Filmul golurilor: min. 40, 1-0: lovitura libera de la 22 m, Papura „misca“ balonul lui Badea, capitanul trimitind puternic, prin zid, in coltul drept; min. 66, 2-0: McBreen scapa singur in fata portii lui Stancioiu, ii paseaza inapoi lui Lutu, care il executa fara probleme pe goal-keeper-ul din Regie.

In partida cu candidata la retrogradare Sportul, oltenii au plecat la drum apasati atit de caldura (in jur de 35°C la ora meciului!), de obligatia egalului smuls in etapa precedenta la Constanta, cit si de situatia in clasament care nu le permitea pasi gresiti pe teren propriu. Saraci la puncte si la bani, „studentii“ din Regie au venit pe „Ion Oblemenco“ sa isi care crucea de condamnati la retrogradare, dar prestatia lor nu a fost pe masura locului din clasament, ci una superioara acestuia. A rezultat o partida fara prea mari veleitati tehnice, spectacolul fiind influentat intr-un fel si de caldura. „A fost un meci mai slab facut de echipa noastra“, avea sa recunoasca chiar antrenorul Sorin Cirtu.

Gazdele au dominat mai tot timpul primei reprize, dar in fata portii au fost lipsite de inspiratie, Vigariu si Stoianof evoluind neconvingator, iar suturile lui Sava (’33), Papura (’37), Badea (’38) ocolind spatiul portii. Craiova a luat conducerea abia spre sfirsitul primei reprize, dupa un gol marcat de vesnicul tinar capitan, Pavel Badea (’40).

Repriza secunda a adus o ofensiva oarba din partea baietilor lui Cirtu (McBreen – ’52 – s-a impiedicat in minge in mijlocul careului!), dar apoi un gol superb inscris de Lutu, coautor fiind McBreen: 2-0 (’66). Din acest moment, Sportul s-a trezit la realitate, a refuzat sa accepte situatia de candidata la retrogradare si a ripostat periculos. „Gasca nebuna“ din Regie a irosit citeva mari ocazii prin Mazilu (’67, ’84), la ultima Guso deviind balonul in bara, apoi ratarile lui Dinita (’68) si Paduret (’85) au dat mari emotii oltenilor. La sutul lui Paduret (’85), Guso a avut o interventie senzationala, scotind un balon ca si intrat in poarta, aidoma lui Lobont in meciul Milan – Ajax! Finalul a apartinut oltenilor, dar Stancu (’87), McBreen (’88) si Lutu (’90) s-au pierdut in fata portii lui Stancioiu.

Staicu e linistit acum: „Sintem salvati de la retrogradare“

Finantatorul oltenilor a comentat astfel partida de simbata: „Ori din cauza caldurii, ori din cauza adversarului, am avut un inceput mai greu. Insa, relatia de joc impusa de Universitatea Sportului s-a soldat cu cele doua goluri inscrise. McBreen astazi s-a reabilitat prin faza golului doi, alaturi de Lutu“. Dinel Staicu a completat ca prin aceasta victorie, oltenii sint salvati de la retrogradare, incheind: „Vasi Costesin a fost alaturi de noi astazi“.

Cirtu recunoaste ca am jucat slab, dar am cistigat: „Sint trei puncte mari“

Iesit din „silenzio stampa“, Sorin Cirtu a participat la conferinta, unde a spus: „Este un meci mai slab facut de echipa noastra. Paradoxal, am facut meciuri mult mai bune acasa decit acesta, dar s-au terminat cu rezultate de 0-0 sau 1-1. Astazi, mi s-au parut foarte obositi si au acuzat din plin caldura. Ora disputarii meciului – 18.00 – o consider acum neinspirata, dar jucatorii au decis. Trebuia ca eu sa fi stabilit ora, deoarece astazi caldura a fost un impediment mare pentru noi, Universitatea fiind obligata sa atace, sa construiasca. In plus, convocarile din saptamina trecuta ale lui Plesan, Stoianof si Stancu la loturile nationale au influentat intr-un fel randamentul acestora astazi“.

Cirtu s-a declarat multumit de rezultat: „Sint trei puncte mari! Partida a fost determinanta, iar presiunea, importanta acestui meci, au facut probabil sa actionam asa.“ Despre Sportul, Cirtu a spus: „Imi place la nebunie aceasta echipa! Poate este cea mai frumoasa formatie a campionatului romanesc la ora actuala“. La sfirsitul conferintei, antrenorul Cirtu, in stilu-i caracteristic, a ironizat o parte a mass-media, glumind: „Nu mai aveti intrebari? E 2-0, vreun «blat», cine stie? Pai, n-ati vazut ca Dinita – pe care l-am vrut in iarna la Universitatea – azi a ratat?! Puneti-va mintea la contributie, hai… Si sutul lui Badea a fost «lasat» de Stancioiu… Si altele…“

Zamfir vrea ca Sportul sa invinga pe Dinamo!

Cezar Zamfir, antrenorul interimar al Sportului, a declarat la conferinta de presa ca Sportul a primit doua goluri din cauza unor greseli individuale, iar acum toate gindurile lor sint indreptate asupra partidei de miercuri, cu Dinamo. „Speram sa cistigam!“, a spus antrenorul oaspetilor.

La meci a fost si finantatorul Vasile Siman, iar Cezar Zamfir – chestionat despre situatia financiara critica de la Sportul – a spus: „Jucatorii trebuie sa joace, banii vin. Poate sa fie insa si asta (problema financiara – n.r.) o scuza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS