14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVin vremuri grele pentru naţionala Romaniei!

Vin vremuri grele pentru naţionala Romaniei!

Meci amical

Lituania – Romania 0-1

• A marcat: Fl. Bratu ’63.

Lituania: Stauce – Skerla (’26, Dziaukstas), Zvirgzdauskas, Dedura, Radzius (’88, Gardzijauskas) – Cesnauskis (’69, Buitkus), Semberas (’72, Bezykornovas), Maciulevicius (’66, Vileniskis), Morinas – Danilevicius, Poskus (’25, Guscinas). Antrenor: A. Liubinskas.

Romania: Lobonţ (’46, Stelea) – Miu, Chivu, Filipescu – Contra (’60, G. Tamaş), D. Munteanu, M. Rădoi, Mutu (’69, Mihalcea), Raţ (’90, G. Coman) – Fl. Bratu (’77, A. Stoica), Cl. Răducanu (’46, Sinmărtean). Antrenor: A. Iordănescu.

• A arbitrat: Andrejs Sipailo (Letonia).

Fără a străluci, reprezentativa Romaniei a reuşit să ciştige miercuri partida amicală disputată la Kaunas, in compania Lituaniei. Acest meci a reprezentat pentru selecţionata tricoloră ultimul test inaintea jocurilor decisive cu Bosnia şi Norvegia din preliminariile CE 2004.

Naţionala Lituaniei s-a dovedit a fi un adversar dificil, care a continuat seria prestaţiilor bune pe care le-a avut in ultima vreme. De altfel, echipa pregătită de Algimantas Liubinskas ocupă locul secund in grupa a cincea din preliminariile CE 2004, după ce a obţinut o remiză istorică in Germania, 1-1, şi a ciştigat pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu Scoţia. In intilnirea cu tricolorii, din reprezentativa Lituaniei au lipsit insă cei mai buni doi jucători, Razanauskas şi Jankauskas privind meciul din tribune.

Nici Anghel Iordănescu nu a avut la dispoziţie intregul lot, patru dintre cei mai valoroşi atacanţi ai săi, Ganea, Pancu, A. Ilie şi M. Niculae, avind probleme medicale. In aceste condiţii, „Generalul“ a inceput partida de miercuri cu un cuplu ofensiv inedit, stelistul Claudiu Răducanu şi rapidistul Florin Bratu jucind pentru prima oară impreună. Alături de cei doi, in formula de start a echipei tricolore au apărut in meciul cu Lituania incă trei jucători care evoluează in campionatul intern (Miu – FCM Bacău, Raţ – Rapid, Rădoi – Steaua), Iordănescu dorind să se convingă dacă se poate baza pe fotbaliştii care evoluează in prima ligă a Romaniei. La sfirşitul partidei, „Generalul“ a spus că va mai curge multă apă pe Dunăre pină cind va avea o bază solidă de selecţie din competiţia internă. Din păcate, Iordănescu nu prea are ce să aleagă nici din campionatele occidentale, mulţi dintre „stranierii“ noştri fiind ori accidentaţi, ori rezerve la echipele lor de club.

Revenind la jocul de miercuri, să notăm că fotbaliştii romani au controlat prima repriză şi au irosit trei bune oportunităţi de a marca prin Rădoi (’17), D. Munteanu (’21) şi Mutu (’44). Cu toate că au jucat mai slab decit in primul mitan, tricolorii au reuşit să inscrie in partea secundă a partidei, Fl. Bratu catapultind balonul in vinclu, din interiorul careului mare, după ce a primit o pasă „luminoasă“ de la D. Munteanu (’63). Finalul meciului i-a găsit pe jucătorii gazdă in atac, care au trecut pe lingă egalare prin Guscinas (’88) şi Dziaukstas (’90).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS