9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii doresc să se impace cu suporterii Naţionalei

Tricolorii doresc să se impace cu suporterii Naţionalei

In perspectiva partidei cu Bosnia-Herţegovina, care se va disputa pe 7 iunie, pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova, in preliminariile CE 2004, selecţionata de fotbal a Romaniei va susţine astăzi, la Kaunas, un meci de pregătire in compania reprezentativei Lituaniei. Această partidă va fi transmisă in direct de TVR 1. Meciul a fost programat iniţial la ora 18.00, insă FRF a solicitat să se joace cu 30 de minute sau cu o oră mai devreme pentru ca charterul naţionalei să se intoarcă la Bucureşti la o oră rezonabilă. Lituanienii au refuzat insă schimbarea orei.

Schimbări de ultimă oră in lotul tricolorilor

In lotul de 21 de jucători pe care il anunţase pentru această intilnire, selecţionerul tricolorilor, Anghel Iordănescu, a fost nevoit să facă unele modificări, motivele fiind in principal de natură medicală. Astfel, „Generalul“ a renunţat la Iencsi (Rapid), Denis Şerban (Cordoba), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev) şi Ionel Ganea (Stuttgart), convocindu-i in schimb pe Pleşan (Universitatea Craiova), Sinmărtean (Gloria Bistriţa) şi Miu (FCM Bacău). Pentru partida cu Lituania, numărul fotbaliştilor selecţionaţi care evoluează in campionatul intern a ajuns la nouă, Iordănescu mai apelind, pe lingă cei trei fotbalişti convocaţi in ultimul moment, la Gabriel Tamaş (Dinamo), Claudiu Răducanu, Mirel Rădoi (ambii Steaua), Gigel Coman (FC Naţional), Florin Bratu şi Răzvan Raţ (ambii Rapid). Dintre „stranieri“, „Generalul“ a chemat următorii jucători: Bogdan Stelea (Salamanca), Bogdan Lobonţ (Ajax Amsterdam), Cosmin Contra (Atletico Madrid), Iulian Filipescu (Real Betis), Cristian Chivu (Ajax Amsterdam), Dorinel Munteanu (Wolfsburg), Alin Stoica (FC Bruges), Paul Codrea (Palermo), Daniel Pancu (Beşiktaş), Adrian Mutu (AC Parma) şi Adrian Mihalcea (Genoa).

Pe lingă absenţele din lot menţionate mai sus, Iordănescu mai are probleme şi cu Mirel Rădoi, Cristian Chivu şi Daniel Pancu, care, din cauza unor accidentari, sint incerţi pentru partida de astăzi.

Un test necesar

Selecţionerul tricolorilor a precizat că meciul cu Lituania este important in perspectiva partidei cu Bosnia-Herţegovina, din preliminariile CE 2004. „Lituania este o echipă puternică, de angajament şi, in prezent, este in formă bună. Meciul cu această echipă ne va prinde bine inainte de partida cu Bosnia. Este un joc de care aveam nevoie“, a spus Iordănescu.

La rindul său, portarul Bogdan Stelea a spus ca meciul cu Lituania este important, deoarece tricolorii au nevoie de o victorie pentru a-i impăca pe suporterii Naţionalei. „Venim după un rezultat slab cu Danemarca şi avem nevoie de o victorie, pentru moralul nostru, dar şi pentru o reconciliere cu publicul nostru. Jucăm impotriva unei echipe cu rezultate remarcabile şi este un test bun pentru noi“, a spus Stelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS