5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sport pe scurt

DIVIZIA D NITELA, REZULTATELE RUNDEI A 26-A / In meciurile etapei a 26-a a Diviziei D Nitela, care s-au disputat la sfirsitul saptaminii trecute, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: CFR – Bechet 8-1, Isalnita – Calarasi 0-0, Mirsani – Ostroveni 3-1, Pielesti – Filiasi 3-2, Chimia – Scoala „GP“ 10-1, Segarcea – Ciupercenii Vechi 2-2, Sadova – Bailesti 3-5, Podari – Dabuleni 2-0, Unirea – Desa 1-1. Comisia de competitii a AJF Dolj a hotarit aseara ca Spicul Unirea sa piarda cu 0-3 meciul cu Vinatorul Desa (1-1 pe teren) deoarece echipa gazda nu a asigurat asistenta medicala la aceasta partida.

CUPA ROMANIEI, FAZA JUDETEANA DOLJ / In optimile de finala ale Cupei Romaniei, faza judeteana Dolj, se vor disputa astazi, de la ora 17.00, urmatoarele partide: Venus Mofleni – Gaz Metan Pielesti, Rapid Almaj – ASO Filiasi, Avintul Tuglui – Unirea Podari, Progresul Castranova – UT Dabuleni, Soimii Maglavit – Progresul Ciuperceni, Tornetul Secui – ASF Mirsani, Progresul Murgasi – Chimia Craiova, Progresul Bailesti – Stiinta CFR Craiova.

„GP“ FURNIZEAZA JUCATORI NATIONALEI DE JUNIORI / Echipa nationala de juniori „Under 15“ a participat la un turneu international in Italia, alaturi de alte 21 de formatii, reusind un parcurs deosebit: din cinci partide, a cistigat patru. Patru titulari sint de la „GP“ Craiova: Oghinciuc, Negrila, Murdarea si Ganea, toti din echipa campioana a Doljului (antrenor, Paul Raducanu). Ganea – cinci goluri inscrise – a fost desemnat golgheterul turneului din Italia. Cei patru internationali olteni au jucat si ieri in meciul de verificare al tricolorilor „Under 15“ cu nationala similara a Bulgariei (la Giurgiu), iar miine are loc returul acestui amical (in Bulgaria).

HANDBAL (F), DIVIZIA A / Astazi, Sala Sporturilor din Valea Vlaicii – ora 15.30 – gazduieste meciul din etapa a 14-a a returului: Dwar Craiova – Unirea Sinnicolaul Mare. In etapa precedenta, oltencele au cistigat la Arad: Sabina – Dwar Craiova 16-22.

STAGIU NATIONAL DE AIKIDO IN BANIE / In sala de sport a Liceului Electroputere din Craiova se va desfasura, la sfirsitul acestei saptamini, Stagiul national de aikido. Acest stagiu, care se va tine in premiera in Banie, va fi condus de shihan Dan Corneliu Ionescu, centrura neagra 7 dan, care este Presedintele Federatiei Romane de Aikido si Presedintele Confederatiei Europene de Aikido. Igor Pucalev (kyu 1, centrura maro), oragnizatorul acestei competitii de arte martiale, a spus ca la stagiul din Banie sint asteptati sa participe in jur de 50 de sportivi, printre care se vor numara si Nicolae Ungureanu (centura neagra 3 dan), Bogdan Fratila (centura neagra 2 dan), Alexandra Vasilescu (centura neagra 2 dan), Ion Mirica (centura neagra 2 dan), Sorin Joghiu (centura neagra 2 dan) si Laurentiu Abrudan (centura neagra 2 dan). Stagiul national de aikido, la care intrarea spectatorilor este libera, se va desfasura dupa urmatorul program: vineri, intre orele 17.30 si 20.30; simbata, intre orele 10.00 si 14.00; duminica, intre orele 09.00 si 13.00.

BASCHETBALISTII GORJENI S-AU ANTRENAT DE SARBATORI / La doi ani de cind judetul Gorj are o echipa in Divizia B a baschetului romanesc, formatia locala Energia Rovinari a reusit sa-si indeplineasca obiectivul de a trece de turneul semifinal. In urma cu doi ani, gorjenii jucau in Divizia B sub titulatura de CSS Tirgu Jiu cu o echipa formata in mare parte din juniori. Anul acesta lotul a fost completat cu sportivi de valoare, majoritatea cu experienta in Divizia B, si a fost infiintat un club care a preluat echipa de baschet. Energia Rovinari a reusit o performanta unica in peisajul sportului gorjean, pina acum judetul Gorj neavind o echipa de baschet care sa aspire la promovarea in primul esalon. Participind la turneul de la Craiova, formatia gorjeana s-a calificat la finala alaturi de Steaua Bucuresti si CSU Craiova. Desi nu si-a propus in acest an promovarea, conducerea clubului Energia Rovinari spera intr-o evolutie buna la turneul care va avea loc la Constanta in perioada 7-11 mai. Timpul ramas pina la turneul final este foarte scurt, de aceea jucatorii de la Energia Rovinari nu au avut vacanta de Sarbatori. Pregatirea s-a derulat in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu, iar pe 5 mai echipa se va deplasa la Mamaia, acolo unde este stabilit cantonamentul pe perioada turneului.

VOLEI SCOLAR / La recenta Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – etapa de zona de la Rm. Vilcea -, echipa de volei (m) de la Gr.Sc. Ind. Energetic Craiova a cucerit medalia de argint, oltenii invingind formatiile reprezentative ale judetelor Dimbovita, Gorj si Arges. In finala, oltenii au pierdut in fata gazdelor. Antrenorul echipei, prof. I. Mindrut a folosit urmatorul lot: S. Zbena, G. Ancuta, M. Piciu, A. Iliuta, I. Dinca, A. Constantin, C. Gradinaru, E. Dinu, D. Dideanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS