7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„E secetă in fotbalul craiovean!“

„E secetă in fotbalul craiovean!“

– Din toamnă, jucătorul Cristescu nu a mai apărut pe teren. Ce s-a intimplat?

– Am o problemă mai veche de sănătate, un reumatism. In termeni medicali, boala mea se numeşte spondilită anchilopoietică. E vorba, de fapt, de un microb care, la orice infecţie, are ca reacţii umflarea miinilor, dureri de spate ş.a.m.d. Ultimul meci pe care l-am jucat a fost in noiembrie, la Zlatna. De atunci am efectuat diverse tratamente in Bucureşti. Acum? Mi-am revenit, am inceput antrenamentele, iar vinerea trecută am intrat şi la joc in partida cu CFR Cluj.

– In această perioadă de absenţă de pe teren, am inţeles că ai fost numit antrenor secund alături de Biţă?

– Nu, doar jucător. Este insă adevărat că i-am dat o mină de ajutor lui „Geană“ (Eugen Neagoe, antrenorul principal – n.r.). Atit. Nici n-am carnet de antrenor.

– Iar de citeva zile, Cristescu este preşedinte la FC Extensiv. Se pare că eşti cel mai tinăr preşedinte al unui club de fotbal din A şi B…

– Nu ştiu dacă este aşa. Oricum, am fost surprins plăcut de această incredere din partea patronilor, fraţii Mihăilescu. Am acceptat propunerea, dl. Zofei avind unele probleme de sănătate. Rămine ca timpul să demonstreze dacă voi putea face faţă acestei funcţii de răspundere.

– Care sint obiectivele? Sau, altfel spus, ce ţi-ai propus?

– E dificil de răspuns acum, la cald. Obiective? Se vor stabili impreună cu patronii şi cu antrenorii.

– Pentru acest campionat e clar, nu mai avem şanse de promovare…

– Strategia clubului pentru acest retur a fost aceea de a forma o echipă tinără, competitivă pentru sezonul următor.

– Şi, in timp, repromovarea in divizia A?

– Sigur, acesta-i obiectivul.

– Acest campionat a fost cu destule probleme, cu unele evoluţii oscilante ale echipei…

– Este o caracteristică a jucătorilor tineri, iar Extensiv este acum o formaţie alcătuită din tineri. Cred că avem cea mai mică medie de virstă din B. Ziceţi de Reşiţa şi Baia Mare? Ei au această medie de virstă acum, in retur, dar noi am inceput din vara trecută intinerirea.

– In retur, antrenorul Neagoe s-a confruntat şi cu destule probleme de lot (accidentări, suspendări).

– Intr-adevăr, şi aceste probleme creează alte… probleme unui antrenor, evoluţiei in teren. Acum, mai sint doi accidentaţi: Vancea (operat) şi Cioponea (nerefăcut).

– Regreţi că nu eşti la Universitatea?

– Regret că nu mai sint jucător la Universitatea. Cred că toţi care au fost la această echipă regretă. Trebuie să fim realişti: nu ştiu dacă in acest moment eu mai puteam fi de folos Universităţii. Să fac doar act de prezenţă, doar cu numele? Sint suporter inflăcărat al Universităţii, atita tot. De ce spun asta? Am o virstă, o problemă de sănătate şi-mi dau seama de realitate. Lumea mă respectă, dar nu poţi intra in teren şi apoi să fii un fel de mină moartă, nu?

– Ce zici de fotbalul craiovean? Universitatea a luptat pentru evitarea retrogradării, Extensiv este ieşită din cărţile promovării, iar Electro are şanse mici…

– Intrecerile – la A, B şi C – incă nu s-au incheiat.

– Dar se pot trage deja unele concluzii.

– Fotbalul craiovean este in secetă! Universitatea, parţial şi Extensivul, şi-au alcătuit in vara trecută loturi noi. In aceste condiţii, e dificil să-ţi indeplineşti obiectivele stabilite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS