14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Şi ascensiunea Universităţii a contribuit la selecţionarea mea“

„Şi ascensiunea Universităţii a contribuit la selecţionarea mea“

Pentru amicalul de astăzi cu Lituania, Anghel Iordănescu l-a convocat şi pe debutantul Mihăiţă Pleşan de la „U“ Craiova. Originar din Moldova Nouă, Mihăiţă a fost legitimat la Universitatea (juniori) in 1998, in urma unei selecţii. De atunci şi pină in vara lui 2002, Pleşan a avut citeva satisfacţii, dar destul de multe necazuri provocate de Neţoiu&comp. Devenit titular la echipele de juniori şi tineret ale Universităţii (s-a pregătit cu antrenorul Aurel Beldeanu), el a fost selecţionat in lotul naţional de juniori UEFA ’83.

Ilie Balaci l-a debutat in echipa mare a oltenilor in meciul „U“ Craiova – Astra (2001), meci in care Ilie se pare că a fost lucrat, el părăsind apoi clubul alb-albastru. „Reprezentanţii in teritoriu“ ai lui Neţoiu (Fl. Marin şi D. Şendrea) au trecut la represalii impotriva lui Pleşan. Motivul? Mihăiţă nu a fost de acord să joace la Rocar şi n-a acceptat să semneze cu Neţoiu decit dacă in contract s-ar fi specificat că Universitatea va rămine in Craiova. Refuzind să semneze, au inceput presiunile: a fost dat afară din cantonament şi i s-a confiscat şi legitimaţia de jucător pentru a nu putea evolua nici in meciurile echipei de juniori!

In vara anului trecut, după susţinerea examenului de bacalaureat, el a dat o probă de joc la Ancona (liga a doua italiană) şi a reuşit. La acea dată, situaţia era incertă la Universitatea. A rămas şi a semnat contract cu Universitatea, visul său fiind să imbrace culorile alb-albastre. Sorin Cirţu l-a titularizat in turul campionatului (cinci partide), iar in acest retur a evoluat in opt meciuri din cele nouă (intr-unul a fost suspendat).

Surpriza a venit duminică seara, cind antrenorul Cirţu l-a anunţat pe Pleşan că este convocat la naţionala A pentru amicalul cu Lituania. Inainte de plecarea spre Kaunas, Pleşan a spus: „Orice jucător vrea să joace la echipa naţională. Dacă mă aşteptam să fiu chemat? Nu neapărat… Cred că evoluţiile mele au determinat această convocare in premieră. Sint sigur insă că a contribuit la această convocare şi ascensiunea din ultima perioadă a Universităţii.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS