14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBlat pe filiera Bush, Saddam, Putin, Dragomir, Iorgulescu

Blat pe filiera Bush, Saddam, Putin, Dragomir, Iorgulescu

• Istoria partidei din Cotroceni este cunoscută: de la 1-0 (min. 45, greşeală Daouda, gol Sg. Radu), oltenii au reuşit să revină aproape miraculos şi să ciştige absolut pe merit (goluri Papură şi Pleşan). Reamintim, in partida tur, Badea a fost eliminat pentru lovirea unui adversar şi, cu un om in plus, „bancarii“ lui Zenga au ciştigat pe „Ion Oblemenco“ toate cele trei puncte ale meciului. Căpitanul „alb-albaştrilor“ a văzut roşu la capătul unei faze controversate, petrecute pe la mijlocul terenului, Badea lovindu-l atunci pe Duro. Au fost voci care au susţinut că acea eliminare a contribuit decisiv la deznodămintul partidei din tur. Acum, in Cotroceni, Badea a căzut la pămint după o lovitură a „prietenului“ său Dan Petrescu, cei doi avind destule de impărţit intre ei. Altmayer, pe fază, l-a eliminat pe antrenorul secund-jucător şi aşa Naţionalul a rămas (din min. 35) fără nici un antrenor pe bancă sau in teren! Ca o paranteză: Dan Petrescu a inceput meciul pe post de mijlocaş stinga şi l-a terminat in… tribună, alături de Zenga. Pe bancă, „antrenor“ a rămas guralivul Vicenţiu Iorgulescu. Dan Petrescu a declarat după meci: „LPF şi-a făcut, incă o dată, datoria! Cum comentez eliminarea mea? E simplu: lumea fotbalului este fericită cu Dragomir preşedinte LPF… Nu se poate juca in halul ăsta!“ Şi a adăugat: „Badea m-a provocat şi m-a injurat de familie tot timpul“. Imediat după meci, căpitanul Pavel Badea a plecat cu autoturismul propriu la Chişinău, avind de susţinut ultimele examene ale doctoratului in economie.

O altă paranteză: in septembrie 1982, in primul tur din Cupa UEFA, Universitatea a intilnit pe titrata Fiorentina. Reamintim, la Craiova, in prima manşă, oltenii au ciştigat cu 3-1 (0-1), golurile fiind inscrise de Ungureanu, Cirţu, Balaci. Printre alte nume celebre, la italieni evolua atunci şi Daniel Passarella, fostul căpitan al campioanei mondiale Argentina (1978). Din zvonistica de atunci, am auzit că, in teren, Cirţu l-ar fi provocat şi chiar injurat (in italiană) pe Passarella cu un motiv clar: să-l enerveze pe celebrul fotbalist. Ceea ce i-a reuşit la perfecţie, argentinianul, nervos peste măsură, avind o prestaţie modestă.

Acum, in Cotroceni, tot in „italiană“ (made in Coverciano), Cirţu l-a „enervat“ pe Zenga opunindu-i un sistem „aţos“ cum poate doar apărării lui Inter ii reuşea atunci cind poarta milanezilor era apărată chiar de simpaticul Walter. Iniţial, am crezut că oltenii vor sacrifica spectacolul, dar pragmatismul Universităţii a invins o echipă care in toamna trecută a avut, dintre formaţiile romaneşti, cel mai lung parcurs in Cupele Europene. Intr-un cuvint, oltenii au fost din nou un model de disciplină tactică, oferind chiar şi clipe de desfătare.

• Craiovenii se află tot in „silenzio stampa“, supăraţi pentru acuzaţiile de blat din meciul Universitatea – Gloria Bistriţa.

Totuşi, după victoria din Cotroceni, antrenorul Sorin Cirţu a declarat pentru GdS: „N-a fost nici un blat in meciul cu Bistriţa. A fost blat acum, in meciul cu FC Naţional. Cum? Datorită războiului dintre SUA şi Irak, in particular conflictul dintre preşedintele Bush şi Saddam, s-a creat o alianţă impotriva lui Bush, alianţă alcătuită din Schroder, Putin şi Chiraq. Aceştia au luat legătura cu un ungur, prieten foarte bun cu Corneliu Vadim Tudor, acesta l-a influenţat pe Mitică Dragomir, omul lui. Iar «prietenia» la cataramă dintre Mitică Dragomir şi Gino Iorgulescu ne-a ajutat pe noi să ciştigăm cu 2-1 in Cotroceni! Fac această declaraţie, adică dau in vileag «filiera» prin care am făcut blatul din Cotroceni, pentru a o investiga…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS