19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDe suparare, Cirtu vrea sa-i bata pe toti!

De suparare, Cirtu vrea sa-i bata pe toti!

FC National – Universitatea 1-2

• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 4.000.

• Au marcat: Sg. Radu ’44 / Papura ’50, Plesan ’72.

FC National:/b Popa – Buta, Curt, Nemtanu, Keca (’75, P. Marin) – Olah, Ov. Petre (’74, Mitrovici), Caramarin, D. Petrescu – S. Radu, Iacob (’56, Carabas). Antrenor: W. Zenga.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada – Bundea, Plesan, Badea, I. Stancu – Sava (’75, Verdes), I. Savu (’72, Vigariu), Lutu (’46, Stoianof). Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: S. Altmayer – S. Hincu, Al. Drogeanu.

• Observatori: M.C. Ionescu, Ad. Porumboiu.

• Cartonas galben: Olah.

• Cartonase rosii: D. Petrescu ’35, Mitrovici ’86.

Sorin Cirtu nu uita de bazaconiile pe care le-au scris unii dupa victoria impotriva Bistritei si parca vrea sa se razbune. Suparat si pus pe fapte mari, el i-a servit italianului Walter Zenga o lectie perfecta de tactica… italiana.

Pentru Universitatea, partida de aseara a fost mai importanta decit pentru FC National, oltenii luptind inca pentru a iesi din zona „nisipurilor miscatoare“ ale clasamentului. Inainte de meci, managerul echipei din Cotroceni, Cosmin Olaroiu, a spus insa ca obiectivul Nationalului in acest sezon este un loc in ierarhia Diviziei A, care sa ii permita participarea in cupele europene.

Antrenorul Universitatii, Sorin Cirtu, a abordat meciul cu FC National la fel ca si pe cele cu Steaua si Rapid: marcaj necrutator, presing insistent si cotraatacuri periculoase. Alb-albastri au avut aseara chiar si un „jucator“ in plus, pe stadionul „Cotroceni“ fiind prezenti peste 500 de suporteri olteni.

Prima repriza a avut trei momente foarte importante. Mai intii, in minutul 18, Lutu a irosit o uriasa oportunitate de a marca, el reluind de la patru metri peste transversala centrarea lui Savu. Apoi, in minutul 35, o altercatie intre Dan Petrescu si Badea a degenerat intr-o incaierare generala, iar „Bursucul“ a fost eliminat de catre „centralul“ Sorin Altmayer, dupa ce i-a dat un pumn jucatorului craiovean. In sfirsit, in minutul 44, Bundea si Daouda au gresit copilareste, fundasul ivorian al Universitatii i-a pasat lui Sergiu Radu, care a sutat sub bara de la sase metri. Precizam ca, o data cu eliminarea antrenorului-jucator Dan Petrescu, FC National a avut ambii tehnicieni in tribune, „principalul“ Walter Zenga fiind suspendat.

Repriza secunda a fost foarte spectaculoasa, ambele echipe facind o mare risipa de energie. In minutul 50, Universitatea a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, Papura reluind cu capul mingea centrata din corner de Sava. Dupa zece minute de la acest gol s-a petrecut o faza controversata, Papura respingind, din careu, balonul cu pieptul, determinindu-i astfel pe fotbalistii „bancari“ sa solicite hent si penalti. Antrenorii Zenga si Petrescu l-au injurat pe tusierul Hincu, tehnicianul italian incheindu-si insultele cu o „urare stramoseasca“: „Bastardo!“

Meciul a fost in continuare spectaculos, iar portarul Universitatii, Guso, a intervenit excelent la suturile lui Caramarin (’63) si Sergiu Radu (’64). In neputinta lor, gazdele au apelat la duritati, dar istoria acestui meci s-a scris in minutul 72: la o gafa a portarului, Plesan „i-a luat fata“ lui Popa si a inscris din careul mare un gol de generic. FC National a ramas in noua jucatori in minutul 86, Mitrovici fiind eliminat dupa ce l-a lovit cu cotul pe Daouda. Finalul le-a apartinut oltenilor, care au facut spectacol, iar intreg stadionul a scandat „Stiinta! Stiinta!“.

Cartonasul rosu primit de Dan Petrescu are o explicatie, in spatele lui stind o istorie interesanta. In ’90, la un meci Universitatea – Steaua, Petrescu a fost grav accidentat de Badea si a pierdut Campionatul Mondial din Italia. Aseara, dupa 13 ani, „Bursucul“ a vrut sa se razbune, l-a lovit pe Badea dar, fiind eliminat, tot el a pierdut si de aceasta data.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS