13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportItalia e slăbiciunea lui Cirţu. Cu ce să-l surprindă Zenga?

Italia e slăbiciunea lui Cirţu. Cu ce să-l surprindă Zenga?

• Căpitanul oltenilor, Pavel Badea, lipseşte din echipă, fiind plecat la Chişinău • Antrenorul bancar işi va conduce echipa din tribune pentru că este suspendat • Mihăiţă Pleşan este incert

FC Naţional – „U“ Craiova

• Stadion „Cotroceni“, miercuri, ora 19.00.

• Formaţii probabile:

FC Naţional:
Popa (Vintilă) – Buta, Curt, Nemţanu, Keca – D. Petrescu, Ov. Petre, Caramarin, Coman – Sg. Radu, Mitrovici. Antrenor: W. Zenga.

Universitatea: Guso – Daouda, Papură, Rada – Miclea, Bundea, Pleşan (Stoianof), Stancu – Sava – I. Savu, Luţu. Antrenor: S. Cirţu.

• Vor arbitra: S. Altmayer – S. Hincu, Al. Drogeanu.

• Observatori: M.C. Ionescu, Ad. Porumboiu.

Ieşită parţial din corzile retrogradării după victoriile din Giuleşti şi de pe „Ion Oblemenco“, trupa lui Sorin Cirţu are astăzi in faţă un alt examen pe care ar trebui să-l treacă pentru a-şi vedea liniştită de treabă in continuare. FC Naţional este o echipă care a pierdut titlul ediţiei 2001/2002 la Craiova, in acel meci de pomină, Universitatea – FC Naţional 2-0, partidă care a insemnat pentru oltenii de atunci trecerea in corpore la Dinamo. In tur, Zenga l-a invins pe Săndoi pe „Ion Oblemenco“ (2-0), meci care l-a determinat pe Emil să-şi dea demisia.

In toamnă, datele problemei erau altele, in sensul că oltenii nici nu se gindeau că vor fi ameninţaţi cu retrogradarea. Seria ultimelor două rezultate bune inregistrate de Universitatea a produs un soi de undă de linişte la nivelul echipei, deşi acest -6 la „adevăr“ incă dă emoţii. Cum oltenii sint in „silenzio stampa“, n-am contactat ieri pe nimeni pentru declaraţii.

Ce ar fi putut să spună antrenorii sau jucătorii? Că astăzi, in Cotroceni, şi simbătă, pe „Ion Oblemenco“, Universitatea are nevoie de continuitate in rezultate favorabile pentru a conserva atmosfera creată după ultimele două victorii şi pentru ieşirea din zona periculoasă. Craiovenii au plecat ieri spre Bucureşti şi au tras la „Lebăda“, după ce de dimineaţă au efectuat unicul antrenament al zilei la cantonamentul din Lunca Jiului. Absenţe din lot: Crăciunescu (operat de menisc interior şi exterior), Mitriţă (nerefăcut), Călin (in China), Badea (a plecat la Chişinău pentru ultimele examene ale doctoratului in economie). Pleşan este incert.

In tabăra gazdelor, doar Marius Iordache este incă nerefăcut, P. Marin fiind acum apt de joc. Cosmin Olăroiu, manager general, a spus ieri pentru GdS: „Este o partidă importantă pentru ambele echipe. Imi pare rău că Universitatea a ajuns in situaţia asta. Cred că pină la urmă o vor scoate la capăt. Şi pentru FC Naţional este, repet, important meciul. Ca să răminem in cursa pentru locul doi, trebuie să ciştigăm miine (astăzi – n.r.) această intilnire cu Universitatea. Prevăd un meci aprig, sper să fie şi spectaculos“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS