11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNici Juventus nu a reusit sa ingenuncheze Barcelona

Nici Juventus nu a reusit sa ingenuncheze Barcelona

Prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara, o data cu disputarea meciurilor de la Milano si de la Torino. Jucatorii echipei Internazionale au facut tot posibilul ca sa cistige partida de pe teren propriu cu Valencia, pentru a-l proteja astfel pe antrenorul Hector Cuper, care a fost amenintat cu demiterea de catre patronul Moratti daca nu va obtine calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Cum baietii sai s-au impus pe „Giuseppe Meazza“ cu 1-0, Cuper are mari sanse sa-si salveze postul.

Celalalt duel italo-spaniol din aceasta runda s-a incheiat nedecis, Juventus si Barcelona terminind la egalitate, 1-1, partida de pe „Delle Alpi“. A fost cel de-al 14-lea meci din actuala editie a Ligii Campionilor in care Barcelona nu a fost invinsa, echipa catalana inregistrind 12 victorii si doua remize.

Inter Milano – Valencia 1-0

Meciul de la Milano a fost foarte tensionat, fotbalistii gazda jucind pentru a-i salva scaunul tehnicianului Hector Cuper, in timp ce Valencia a dorit cu orice pret sa invinga echipa fostului sau antrenor. Prima parte a partidei a fost echilibrata, iar Internazionale a reusit sa deschida scorul in minutul 14, in urma unei faze foarte rapide: Emre a facut o cursa pe partea stinga, a centrat in careu, Crespo a deviat si Vieri, venit lansat, a inscris cu capul, din plonjon, de la opt metri. Dupa acest gol, Valencia a pus stapinire pe joc si, in ciuda ocaziilor pe care si le-a creat, nu a reusit sa perforeze poarta lui Toldo.

In mitanul secund, levantinii au suspus unui adevarat asediu careul echipei italiene, insa nu au fost in stare sa sparga „betonul“ construit in fata portii lui Toldo. Tensiunea extraordinara acumulata de jucatori in acest meci a rabufnit in minutul 57, cind Emre si Albelda au fost eliminati dupa ce au provocat o incaierare generala, care a fost inabusita cu greu de brigada de arbitri.

Iata si echipele care au evoluat miercuri seara pe stadionul „Giuseppe Meazza“:

Internazionale: Toldo – J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Coco (’31, Pasquale) – S. Conceicao (’65, Okan), C. Zanetti, Di Biagio, Emre – Vieri, Crespo (’83, Cannavaro). Antrenor: H. Cuper.

Valencia: Canizares – Reveillere, Ayala, Marchena, Carboni – Rufete (’80, Mista), Albelda, Baraja, Vicente (’85, F. Aurelio) – Aimar, Carew (’65, Angulo). Antrenor: R. Benitez.

Juventus – Barcelona 1-1

Barcelona a inceput in forta partida de pe „Delle Alpi“ si in primul sfert de ora a fost destul de incisiva in atac, punind de citeva ori in pericol poarta lui Buffon. Contrar cursului jocului, Juventus a deschis scorul in minutul 16: Nedved a centrat in careu, Bonano a respins in fata „foarfeca“ lui Del Piero, iar Montero, liber la sase metri, a sutat sub transversala.

Repriza a doua a fost mult mai animata, mai ales in ultimele 15 minute ale partidei. In minutul 78, Kluivert l-a servit excelent pe Reiziger, care a centrat in careu, Saviola a preluat balonul si l-a executat pe Buffon cu un sut plasat. Dupa numai doua minute, Kluivert a scapat singur spre poarta si o putea aduce in avantaj pe Barcelona, dar nu a reusit sa-l invinga pe portarul italian. Acelasi lucru l-a facut si atacantul Juventusului, Di Vaio, care in minutele de prelungire ale partidei a scapat singur cu Bonano, dar a sutat pe linga poarta.

Componenta echipelor care au evoluat miercuri seara pe „Delle Alpi“:

Juventus: Buffon – Thuram, Ferrara, Montero, Zambrotta (’67, Zalayeta) – Camoranesi, Tacchinardi, Tudor (’61, Birindelli), Davids, Nedved – Del Piero (’82, Di Vaio). Antrenor: M. Lippi.

Barcelona: Bonano – Gabri, Puyol, F. de Boer, Reiziger – Overmars (’83, Luis Enrique), Xavi (’74, Gerard), Motta, Riquelme (’63, Mendieta) – Saviola, Kluivert. Antrenor: R. Antici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS