22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAcasa ne cauta retrogradarea si noi baturam liderul in Giulesti!

Acasa ne cauta retrogradarea si noi baturam liderul in Giulesti!

Rapid – „U“ Craiova 0-2

• Stadion
„Valentin Stanescu“; 10.000 de spectatori.

• Au marcat: I. Stancu ’45; I. Savu ’70.

Rapid: Dolha 5,5 – Iencsi 5,5; Maftei 5 (’72, Soava 5); Perja 5,5 – Badoi 6; Ilyes 5,5; Bisconti 5 (’57, R. Nita 5), Godfroid 5,5 (’75, Voicu 5), Rat 6 – Bratu 5; D. Nicolae 5,5. Antrenor: M. Rednic.

Universitatea: Guso 9 – Daouda 8,5; Papura 7,5; Rada 7 – Bundea 7,5; Stoianof 7,5 (’78, Mirea); Badea 7,5; Plesan 7,5; I. Stancu 8 – I. Savu 8 (’70, Miclea 6,5); Lutu 6,5 (’55, McBreen 7). Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: M. Salomir 7,5 – I. Onicas 7,5; I. Muresan 7,5.

• Avertismente: Maftei, Perja / Daouda, I. Stancu.

• Filmul golurilor: min. 45, 0-1: I. Savu l-a fentat din priviri pe nefericitul Maftei, a patruns pe stinga, a centrat in spate si I. Stancu, de la 14-15 metri, a sutat pe jos la coltul lung; min. 70, 0-2: Stoianof a centrat pe jos de pe dreapta, McBreen a sarit peste minge si I. Savu a sutat imparabil la colt din interiorul careului.

Daca am lua in calcul latura psihologica, se poate spune ca a fost victoria disperarii. Universitatea, o echipa ajunsa in zona periculoasa a clasamentului, nu isi mai permitea luxul sa judece adversarul dupa locul ocupat, avind nevoie disperata macar de un punct. Pina la urma, oltenii au „muscat“ zdravan, lasindu-i pe giulesteni sa se scarpine nelamuriti in crestet.

In plan strict fotbalistic, a fost victoria rasunatoare a tacticianului desavirsit care este Sorin Cirtu. Un antrenor care a mai construit aici o echipa, cea care a cistigat spectaculos titlul si Cupa Romaniei in ’91. Un antrenor obligat acum sa inventeze fotbalisti din niste copii care cu trei luni in urma nici nu visau sa imbrace prea repede tricourile unei echipe de Divizia A.

Obisnuiti deja sa se apere aproape perfect sub presiune – prima lectie dura de acest fel le-o servisera stelistilor -, oltenii au demonstrat duminica seara ca invata, incet-incet, si arta contraatacurilor ucigatoare.

Unii au zis ca in prima repriza am evoluat la fel ca in Ghencea. La o analiza mai atenta insa, se poate observa ca virful Savu, spre exemplu, avea sarcini parsive si deloc defensive.

Apoi, Cirtu a mizat mult pe venirea surprinzatoare a lui Ionut Stancu la finalizare, miscare preferata probabil pentru ca zona dreapta a apararii rapidiste este oricum mai slaba decit partea stinga, acolo unde evolueaza internationalul Razvan Rat. Si, momindu-l pe Badoi sa urce, Stancu a amendat gazdele exact cind se asteptau mai putin: in minutele de prelungire ale primei reprize. Un mare merit la realizarea fazei l-a avut si Ionut Savu, trebuie sa recunoastem.

In repriza a doua, baietii lui Cirtu si-au desavirsit opera chiar mai lejer, golul lui Savu fiind decupat parca din manual. Iar daca oltenii cistigau la o diferenta mai mare, nu ar fi mirat pe nimeni, Universitatea ratind citeva ocazii bune spre finalul meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS