14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazboiul mierii in fotbalul romanesc

Razboiul mierii in fotbalul romanesc

Scandalul in fotbal se adinceste. Problemele din campionatul intern si cele ale echipei nationale au dat nastere unui adevarat razboi al declaratiilor. Protejarea scaunului sau obtinerea unui fotoliu in conducerea institutiilor fotbalistice din tara au format un cerc vicios, in care sint implicati presedintele FRF, Mircea Sandu, fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Hagi si presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Circul a inceput cu o afirmatie a „regelui“ Gica Hagi, care este de parere ca Mircea Sandu „i-a tradat pe jucatorii care i-au adus miere timp de 12 ani si l-au facut mare“. „Mircea Sandu a tradat generatia. Timp de 12 ani i-am dat miere, eu si generatia asta de aur, si el ne-a tradat ca sa se alieze cu altii. Mircea Sandu sa nu uite niciodata cine l-a facut mare“, a afirmat Hagi.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal s-a declarat socat de afirmatia lui Gheorghe Hagi, care a afirmat ca responsabilul forului fotbalistic roman „a trait pe spinarea jucatorilor“. „Poate a vrut sa indrepte anumite critici inspre mine, insa voi avea o discutie lamuritoare cu el. Hagi a fost si va fi sustinut de mine in continuare. Ii apreciez valoarea, deoarece consider ca va ajunge un antrenor mare, insa m-au deranjat afirmatiile lui. Se creeaza impresia ca am fost un beneficiar al activitatii jucatorilor, ceea ce este fals“, a spus Mircea Sandu.

„Hagi nu accepta sa fie secundul nimanui“

Presedintele FRF a afirmat ca i-a propus in mai multe rinduri lui Hagi o functie in staff-ul tehnic al echipei nationale. „I-am propus odata ca Emeric Ienei sa fie director tehnic, iar el antrenor principal, insa Hagi nu accepta sa fie secundul nimanui. Vrea sa fie mereu primul“, a spus Sandu.

Anghel Iordanescu a precizat ca si el i-a propus lui Hagi functia de antrenor secund, insa acesta nu a acceptat, spunind ca prefera o perioada de liniste.

„Invitatie“ pentru Gica Popescu

Mircea Sandu considera ca nu a plasat o bariera in calea antrenorilor tineri care vor sa pregateasca loturile nationale, precizind ca la diversele selectionate au antrenat sau inca activeaza Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Gavril Balint, Iosif Rotariu, Anton Dobos, Ilie Stan, Tudorel Stoica, Gheorghe Mihali sau Florin Tene.

Presedintele FRF a mentionat ca momentan nu se pune problema venirii unui fost international la conducerea forului fotbalistic roman. „Prin 2006, daca Gheorghe Popescu vrea sa vina la FRF, il vom sustine, insa mai vorbim atunci“, a comentat Sandu.

El a precizat ca depistarea meciurilor strategice nu este problema sa. „Parchetul si Politia trebuie sa afle cum, cind si unde se dau foloasele. In cazul formatiei franceze Olympique Marseille, Parchetul francez a adus dovezi clare de coruptie si echipa a fost retrogradata. Astfel de meciuri sint greu de depistat, iar pina acum noi nu am avut proba decisiva“, a mentionat Sandu.

Sfaturi de la Mitica Dragomir

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus ca Gheorghe Hagi a fost un jucator mare si va fi un antrenor la fel de valoros, insa va trebui sa treaca prin toate etapele. „El trebuie sa stea linga un antrenor mare si sa invete de la el, pentru ca numai comunistii luau un croitor dintr-o fabrica si il puneau sef de uzina. Trebuie sa o iei de jos ca sa ajungi sa conduci o echipa nationala si o federatie“, a spus Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS