9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cred cu convingere ca ne putem califica“

„Cred cu convingere ca ne putem califica“

Inainte ca Bosnia sa invinga in Danemarca si astfel tricolorii sa reintre cu sanse mari in lupta pentru accederea la turneul final al CE 2004, selectionerul Anghel Iordanescu a sustinut, intr-o conferinta de presa care s-a desfasurat miercuri la prinz, ca Romania mai are sanse de calificare la competitia care se va desfasura in Portugalia. „Putem sa ne calificam si cred in locul doi si in jocul de baraj. Ne ducem in Norvegia si cred cu convingere ca putem cistiga, mai ales ca trebuie tinut cont de faptul ca norvegienii vin dupa meciul din Danemarca. Apoi, vom merge la Copenhaga, insa pina la acea data jocurile vor fi facute si probabil ca ne va fi de ajuns un rezultat de egalitate. Situatia mea este similara cu cea din 1993, atunci cind aveam nevoie de trei victorii din trei meciuri“, a spus Iordanescu.

Iordanescu si-a recunoscut greselile

Anghel Iordanescu a mai spus ca este principalul vinovat pentru esecul din meciul cu Danemarca. „A spune ca presedintele FRF, terenul sau indisponibilitatile sint vinovati pentru acest rezultat este o mare greseala. Eu sint principalul responsabil, deoarce eu i-am antrenat pe jucatori si tot eu i-am pus in teren“, a spus Iordanescu. Selectionerul a afirmat ca a facut citeva greseli importante, una dintre ele fiind neinspiratia de care a dat dovada in desemnarea lui Iulian Filipescu pe postul de fundas stinga. El a precizat ca o alta mare eroare a constat in faptul ca la pauza nu si-a asumat riscul de a face doua inlocuiri. „Am vazut ca Pancu acuza dureri, Chivu solicita si el ingrijiri si m-am gindit ca, in conditiile in care terenul era cum era, ar fi putut aparea o stare de epuizare si eventuale accidentari“, a adaugat Iordanescu.

Il vrea inapoi pe Gica Popescu

Referindu-se la o eventuala retragere din selectionata tricolora a lui Iulian Filipescu, antrenorul primei reprezentative a spus ca nu este normal ca dupa ce Gheorghe Popescu a renuntat sa mai existe si un alt jucator care sa nu mai raspunda la convocarile echipei nationale. „Cred ca Popescu nu va reveni, insa voi avea o discutie cu el, poate il conving sa renunte la aceasta decizie“, a spus Iordanescu.

„Nu se poate pune baza pe jucatorii din campionatul intern“

Analizindu-si activitatea de la inceputul mandatului sau, Generalul a spus ca, pe linga obiectivul stabilit in contract, calificarea la Euro 2004, a avut si unul personal, care a fost promovarea unui numar mare de jucatori tineri din campionatul intern. „Din 13 jucatori tineri pe care i-am promovat la echipa nationala, doar patru-cinci au confirmat ca se poate pune baza pe ei, printre acestia aflindu-se Rat si Cernat. Vlad Munteanu si Ovidiu Petre sint in scadere de forma si sint si alti jucatori care nu progreseaza“, a apreciat Iordanescu.

Generalul a mentionat ca, de la 15 ianuarie 2002, cind a inceput al doilea sau mandat la echipa nationala, au fost selectionati 46 de jucatori, dintre care numai sase nu au fost folositi. Iordanescu a precizat ca au fost urmariti 60 de jucatori din competitia interna si au fost realizate fise individuale pentru 35 de fotbalisti care activeaza in strainatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS