18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitrul Silviu Bogdan a fost batut „intr-un mod bestial“

Arbitrul Silviu Bogdan a fost batut „intr-un mod bestial“

Comisia de disciplina a AJF Dolj s-a intrunit marti pentru a analiza actele de indisciplina petrecute la meciurile disputate saptamina trecuta in cele trei divizii judetene. Tinind cont de faptele reprobabile produse pe terenurile de fotbal, membrii acestei comisii au aplicat 13 sanctiuni.

Cazul meciului Spicul Unirea – Chimia Craiova, care s-a disputat pe 26 martie, in cadrul Diviziei D, a fost cel mai atent studiat din cauza bataii pe care au incasat-o arbitrul Silviu Bogdan si unul dintre jucatorii echipei oaspete. In raportul suplimentar inaintat AJF, observatorul partidei de la Unirea, Stefan Petrica, a scris: „S-a fluierat sfirsitul jocului, echipele se indreptau spre cabine, iar arbitrii supravegheau parasirea terenului. In acest moment, a izbucnit scandalul. Jucatorul Budica Ion (nr. 2) de la Spicul, care fusese inlocuit in minutul 13, era imbracat in haine de strada si l-a lovit violent cu pumnul pe jucatorul Ionel Stanciu (nr. 2) de la Chimia. In acelasi timp, pe terenul de joc au patruns 30-40 de spectatori in frunte cu acel individ care l-a pauza s-a opus sa paraseasca incinta terenului, Zgaiba Ion. Acesta impreuna cu un grup de 15-20 de spectatori l-au inconjurat pe arbitrul jocului si l-au batut intr-un mod BESTIAL (sublinierea apartine observatorului – n.r.), cu pumnii si cu picioarele, ca pe un sac de box…. Unul dintre spectatori avea un pix in mina…. cu care l-a intepat in ceafa pe arbitrul jocului. Au intervenit cei patru politisti si au reusit sa-l scoata pe arbitru din grupul de jucatori…“

Analizind aceste incidente, Comisia de disciplina a AJF Dolj a hotarit sa-i retraga echipei Spicul Unirea dreptul de a organiza meciuri pe teren propriu timp de patru etape si sa amendeze aceasta grupare cu doua milioane de lei. De asemenea, jucatorul Ion Budica a fost suspendat doi ani si amendat cu 600.000 de lei. Cum nu avea nici o functie la echipa Spicul Unirea, iar arbitrul Silviu Bogdan a depus la politie o plingere pentru agresiune impotriva sa, Ion Zgaiba a fost lasat de AJF Dolj in seama institutiilor abilitate sa ancheteze astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS