17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima victorie din retur pentru Oltul Slatina

Prima victorie din retur pentru Oltul Slatina

Oltul Slatina – Petrolul Ticleni 2-0

• Au marcat:
Enaru ’45, Palade ’60.

Oltul: Tomescu, Oprea, Giurca, Zugravu, Mihaiu, Andrei, Palade, Pintea, Voica(’80, Stanescu), Pufu(’61, Stanciu), Enaru(’86, C-tin Ion).

Petrolul: Voineag, Stanoiu, Pirvu, Firan (’68, Zgabaia), Traistaru, Manea, Copaci, Colcea, Pasarin(’57, Vladut), Bacitea(’52, Sosoi).

• Au arbitrat: Ed. Constantinescu (Craiova) – V. Birladeanu, D. Bochina (ambii din Bucuresti).

Revenire de spectacol la Slatina, unde Oltul din localitate a reinviat parca, o data cu incalzirea vremii, pentru prima data de la reluarea returului de campionat. Echipa care a simtit pe propria piele acest lucru a fost Petrolul Ticleni, care a fost invinsa cu scorul de 2-0. Ce-i drept, si prestatia centralului Constantinescu a fost oarecum favorabila slatinenilor, oaspetilor fiindu-le refuzate o serie de faulturi.

Prima ocazie de gol a venit chiar in minutul cinci, cind Pufu a ratat copilareste singur cu portarul petrolist. Opt minute mai tirziu, Jimi Enaru a ridicat in picioare cei 2.000 de spectatori care au vazut gol la un lob al acestuia, mingea aterizind insa pe plasa de deasupra portii aparate de Voineag.

In minutul 36, Pufu a irosit din nou o ocazie uriasa, acesta prelungindu-si nejustificat de mult o pasa de la Gelu Voica si apoi nemaiputind ajunge balonul. Pufu, una din achizitiile din aceasta iarna (a venit de la Oltchim Rimnicu Vilcea) din cadrul echipei slatinene, a reprezentat cea mai mare dezamagire din acest meci, el ratind in nenumarate ocazii sanse clare de gol.

A venit insa sfirsitul primei reprize, moment in care Jimi Enaru a considerat ca lucrurile sint cam lincezi si… a marcat. Golul a venit in urma unei centrari a lui Mihaiu, dupa care Enaru a preluat linistit si a trimis mingea „in ate“.

La reluare, oaspetii au pus de mai multe ori la incercare apararea Oltului, precum si pe portarul Tomescu. Tabela de marcaj s-a modificat din nou in favoarea slatinenilor in minutul 60, cind Palade a reusit sa patrunda in careul advers secondat de doi dintre coechipieri, a driblat portarul si… 2-0. Actiunile petrolistilor au pierdut din putere spre sfirsitul reprizei secunde, cind cel mai bun om al oaspetilor, Firan, a fost inlocuit.

In urma acestei victorii, Oltul Slatina a urcat de pe locul cinci pe locul trei in clasamentul seriei 5 a diviziei C, cu 31 de puncte, golaveraj 27-13. Prima pozitie este ocupata in continuare de Rarora Rimnicu Vilcea, cu 39 de puncte, urmata de Petrolul Stoina 31 de puncte (golaveraj 40-22), iar pe pozitia a patra se afla Building Vinju Mare, tot cu 31 de puncte, dar cu un golaveraj inferior (31-18) echipei slatinene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS