22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElectro a ajuns la sase puncte de primul loc

Electro a ajuns la sase puncte de primul loc

UFC Electro 2

Progresul Caracal 0

• Au marcat:
Stefanescu ’14, L. Tilihoi ’73.

Electro: Poenaru – D. Popescu, Rotaru, Sandu – L. Tilihoi, Vilsan, Palea, Preda (’69, Dascalu), Mihalache – Stefanescu (’86, Fl. Serban), Patru (’55, Dumitrica). Antrenor: Fl. Cioroianu.

Progresul: Raceanu – Militaru, Mihaescu, Oprea – Mosteanu, Goiceanu (’43, Nauiu), Balan, Chiliman, Chirca – Chivu (’72, Uritu), Velica (’55, Frunza). Antrenor: L. Uritu.

• Au arbitrat: R. Urechiatu (Timisoara) – P. Terteleac, Gh. Badea (ambii din Bucuresti).

Aflate in lupta pentru un loc pe podium, UFC Electro si Progresul Caracal au incercat simbata, in partida din Valea Rosie, sa-si impuna jocul si sa cistige cele trei puncte. Dupa o scurta perioada de tatonare, in care ambele formatii si-au luat pulsul, elevii lui Florin Cioroianu au reusit sa-si maseze adversarii in preajma portii lui Raceanu si sa-si creeze citeva bune oportunitati de a marca. La rindul lor, oaspetii s-au aglomerat in defensiva, sperind ca vor inchide toate caile de acces spre propria poarta si ca vor puncta pe contraatac.

Planurile echipei din Caracal au fost date peste cap in minutul 14, cind Electro a deschis scorul in urma unei combinatii rapide, care a lasat fara replica defensiva oaspetilor: Sandu i-a pasat la marginea careului mare lui Vilsan, care a deviat mingea pentru Stefanescu, iar virful craiovean a sutat imparabil din alergare. Echipa din Valea Rosie si-a continuat atacurile asupra redutei caracalene si a avut posibilitatea sa majoreze scorul, insa Vilsan (’29) si Stefanescu (’34) au irosit oportunitatile avute.

Stiind ca adversarii vor face tot posibilul pentru a restabili egalitatea, elevii lui Florin Cioroianu au cedat initiativa in primele zece minute ale reprizei secunde, lasindu-i pe jucatorii din Caracal sa-si epuizeze fortele incercind sa strapunga blocul defensiv craiovean. Oaspetii au trecut de doua ori pe linga gol, Militaru sutind putin pe linga poarta (’53), iar Chirca trimitind balonul cu capul, de la sase metri, direct in bratele lui Poenaru. Avertizati de cele doua ocazii ale Progresului, fotbalistii formatiei din Valea Rosie au trecut din nou la cirma jocului si in minutul 73 au majorat scorul in urma unei faze superbe. Astfel, Robert Dascalu a facut o cursa pe partea stinga, a centrat ca la carte si Lucian Tilihoi, venit lansat, a inscris de la sase metri, din plonjon, cu capul. Dupa ce si-au marit avantajul pe tabela de marcaj, craiovenii au „inchis“ jocul, iar oaspetii nu s-au mai putut apropia periculos de poarta lui Poenaru. Electro si-a trecut astfel in cont cea de-a treia victorie de la reluarea campionatului, din tot atitea meciuri jucate.

In urma acestui rezultat, coroborat cu remiza inregistrata la Videle de lidera Dacia Mioveni (0-0), Electro a micsorat la sase puncte distanta fata de prima pozitie a clasamentului, mentinindu-se, de asemenea, la trei puncte in urma ocupantei locului secund, Chindia Tirgoviste. Lupta pentru ocuparea pozitiilor fruntase in ierarhia seriei a patra a Diviziei C se ascute astfel tot mai mult, iar finalul de campionat se anunta incendiar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS