5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania - Danemarca, o partida in care va sari mult nisip

Romania – Danemarca, o partida in care va sari mult nisip

• Intrebat daca a jucat vreodata pe plaja, celebrul Emerich Jenei a replicat: „Pe plaja, da, pe un asemenea teren, niciodata!“ • Adi Mutu a incercat o gluma: „Da, e mult nisip, dar nu e asa de bun ca pe Copacabana!“ • Toata Romania se roaga sa nu ploua pentru ca partida ar fi compromisa.

Dupa ce a pierdut pe final cu Norvegia, chiar la Bucuresti, echipa nationala a Romaniei este condamnata sa bata Danemarca in aceasta seara. Altfel, e greu de spus care vor fi consecintele, mai ales ca nu am fost prezenti nici la turneul final al „Mondialului“ din 2002.

Zilele dinaintea meciului Romania – Danemarca au fost destul de incordate, mai ales la nivelul conducerilor tehnice. Ca gazda, Anghel Iordanescu are cel mai mult de pierdut, iar selectionerul tricolorilor s-a confruntat cu serioase probleme de lot. De fapt, tocmai atacul i-a dat mari batai de cap, jucatori cu greutate ca Adi Ilie, Viorel Moldovan si Marius Nicolae fiind indisponibili pentru aceasta partida capitala. Mai mult, liderul incontestabil al romanilor, Gica Popescu, este folosit pe alt post la Hanovra – cel de mijlocas defensiv -, desi Iordanescu ar fi vrut probabil ca seful apararii sale sa aiba aceleasi sarcini si la echipa de club. Pe de alta parte, tricolorii mizeaza pe forma deosebita demonstrata in ultima vreme de Lobont, Chivu, Pancu si Mutu, cum ar veni, cite un lider in fiecare compartiment…

Danezii sint deja in Bucuresti si simt din plin miza deosebita a meciului. Intimplator sau nu, ei au avut mari probleme la antrenamentul de joi seara, atunci cind autocarul care ii ducea la Mogosoaia s-a oprit la mijlocul drumului pentru ca nu intra pe sub un pod! Oaspetii au pierdut aproape o ora, facindu-si nervi pe masura.

O porcarie de gazon

Ca niste romani adevarati, care ne dam de zor cu stingul in dreptul, ne-am facut deja de ris cu gazonul de pe „Lia Manoliu“. Intrata din toamna pe mina guvernului, problema suprafetei de joc a fost rezolvata in stil traditional, adica a iesit o mare bataie de joc.

La antrenamentul de joi, tricolorii au avut surpriza sa gaseasca pe teren mai mult nisip decit iarba, drept pentru care Anghel Iordanescu a interzis cu desavirsire intrarile prin alunecare!

La rindul ei, delegatia daneza a facut gesturi de lehamite vazind „gazonul“ pe care se va disputa meciul, considerind ca asa ceva nu se intilneste probabil nici in tarile din lumea a treia.

Oricum, remarcile „tricolorilor“ cu privire la „nisipurile de partid“ au fost elocvente si toata lumea se ruga sa nu ploua. Pentru ca, daca mai da si vreo ploaie la ora meciului, 50.000 de oameni care vor asista la meci, nervosi pe mocirla in care se va juca, ar putea aduce Romania in prag de alegeri. O chestie grava la care cei care au mutat Litoralul pe „Lia Manoliu“ probabil ca nu s-au prea gindit…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS