13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Mondofotbal

INZAGHI SI DEL PIERO NU FAC PARTE DIN NATIONALA ITALIEI / Pippo Inzaghi si Alessandro Del Piero nu vor face parte din lotul nationalei Italiei in meciul crucial cu Finlanda, contind pentru calificarile la Euro 2004. Atacantul lui AC Milan, Inzaghi, impreuna cu Gennaro Gattuso s-au ales cu grave probleme musculare in meciul cu Juventus, in timp ce Del Piero nu este inca pregatit pentru un astfel de meci, revenindu-si de curind dupa o lunga absenta cauzata de o accidentare. Lotul complet al Italiei arata astfel: Buffon, Toldo – portari; Cannavaro, Ferrari, Legrottaglie, Panucci, Birindelli, Nesta – fundasi; Zambrotta, Camoranesi, Perrotta, Tommasi, Pirlo, Fiore Zanetti – mijlocasi; Delvecchio, Corradi, Miccoli, Totti, Vieri – atacanti.

CAPELLO ESTE INGRIJORAT DIN CAUZA RAZBOIULUI / Antrenorul echipei AS Roma s-a aratat fericit de performanta atinsa de echipa sa in partida impotriva Piacenzei din week-end-ul trecut, chiar daca a recunoscut ca gindurile sale sint concentrate asupra evenimentelor care au loc in Irak. „In aceste momente este greu sa vorbesti despre fotbal. Sint foarte ingrijorat de acest razboi, asa ca-mi este destul de greu sa ma gindesc la altceva. Este o problema grava si trista“, a spus Capello. „Referitor la meci, pot spune ca am jucat bine. Complimentele mele lui Antonioli, care si-a dat seama de efortul lui Hubner care ar fi redeschis meciul. Cassano a fost impresionant, s-a maturizat in cele din urma“, a adaugat antrenorul Romei.

TIGANA VREA SA PLECE DE LA FULHAM / Tehnicianul Jean Tigana ar putea parasi clubul englez Fulham inainte ca sezonul sa se incheie. Contractul francezului expira la vara si s-a apreciat ca antrenorul ar putea pleca atunci, cu toate ca in prezent se vorbeste despre negocierea unei rascumparari, pentru ca el sa poata pleca mai devreme. Tigana a avut anul trecut un conflict cu presedintele clubului Mohamed Al Fayed. In ciuda ascensiunii rapide a echipei Fulham in Premiere League, dezastrul inregistrat la finalul turului s-a dovedit inacceptabil, avind in vedere banii cheltuiti. David O’Leary si Terry Venables ar putea fi cei care vor prelua conducerea tehnica a clubului din West London. Se pare ca, o data cu Tigana, de la Fulham ar putea pleca intregul contingent francez al clubului.

AC MILAN A PUS DIN NOU OCHII PE IULIANO / Clubul italian AC Milan a fost din nou legat de un eventual transfer al fundasului de la Juventus, Mark Iuliano. Cum Martin Laursen s-a decis sa paraseasca gruparea la sfirsitul sezonului, „rosso-neri“ si-au intors privirea asupra jucatorului pe care l-au urmarit indeaproape vara trecuta. Clubul Juventus ar putea fi dispus sa-l vinda pe jucator, care este, de cele mai multe ori, tinut ca rezerva. Ar putea, la fel de bine, sa-l ceara in schimb pe Massimo Ambrosini.

RONALDO INCA MAI CAUTA IERTAREA SUPORTERILOR / Ronaldo a fost incintat dupa ce a inscris al doilea gol pentru Real Madrid in partida cu Deportivo la Coruna, terminata cu scorul de 2-0, lucru care i-a adus ovatii din partea publicului, in momentul in care a fost inlocuit. „Au fost un vis pentru mine (aplauzele – n.r.). Ceva de care chiar aveam nevoie. Cred ca, incetul cu incetul, o sa-i recistig pe suporteri. A fost un meci extraordinar, o victorie mareata in fata unei mari echipe. Toti au contribuit la acest meci fantastic, creind sanse si atacind in mod constant“, a spus Ronaldo.

NEWCASTLE SCOATE LA IVEALA PROFITURILE URIASE / Exceptionalul sezon pe care l-a facut echipa Newcastle s-a dovedit si extrem de profitabil. In timp ce majoritatea cluburilor din Premiere League fac eforturi disperate de a se mentine pe linia de plutire din cauza pierderilor financiare foarte mari, Newcastle a scos la iveala o crestere cu 183 % a profiturilor din ultimele sase luni. Clubul lui Sir Bobby Robson este al treilea in campionatul englez si a inregistrat o evolutie buna si in Liga Campionilor. Profiturile operative inregistrate se afla undeva intre 7,1 milioane de lire sterline si 20,1 milioane de lire sterline, avind in vedere si faptul ca salariile au crescut cu 57%, pina in jurul sumei de 23 de milioane de lire sterline, in aceeasi perioada de sase luni. Presedintele clubului Newcastle, Freddy Shephard, explica: „Reamenajarea stadionului si urmarirea unei politici de recrutare bazata pe jucatori tineri si talentati, combinata cu un strict control financiar, ne-au adus acum o rasplata importanta“.

CEL MAI PROST „UNSPREZECE“ AL SAPTAMINII IN SERIE A / Asa cum v-ati obisnuit, site-ul sportiv socceage.com va ofera, la inceputul fiecarei saptamini, o statistica a evolutiilor fotbalistilor care activeaza in campionatul italian, realizind, pe baza voturilor vizitatorilor site-ului, cel mai prost si cel mai bun „unsprezece“ al saptaminii in Seria A. Cel mai prost lot al acestei etape s-a alcatuit dupa o schema de joc 3-5-2 si i-a inscris pe lista pe Francesco Toldo (Inter) – portar: „Meciul lui Udinese a demonstrat ca internationalul italian este intr-o forma proasta“; fundasi – Giulio Falcone (Bologna): „90 de minute dezastruoase impotriva lui Como“; Jose Vargas (Reggina): „O performanta extraordinara impotriva lui Milan, una cu mult mai slaba impotriva Modenei“; Sergei Gurenko (Piacenza): „I-a lasat pe adversarii sai sa faca tot ce-au vrut“; mijlocasi – Stefano Fiore (Lazio): „Poate cea mai slaba evolutie din sezonul sau pozitiv“; Carlos Paredes (Reggina): „A fost coplesit de mijlocasii de la Modena“; Leonardo Colucci (Bologna): „Como a dominat Bologna la centrul terenului“; Simone Perrotta (Chievo): „Pasa proasta continua, dar Trapattoni se incapatineaza sa-l convoace“; Paolo Vanoli (Bologna): „Aproape invizibil in meciul cu Como“; atacanti – Gabriel Batistuta (Inter): „Nici mijlocasii nu l-au sustinut, dar Bati a fost static, ca sa nu spunem mai mult“; Christian Vieri (Inter): „La fel ca la Bati, numai ca Bobo a mai irosit si singura sansa care i s-a oferit in timpul meciului“.

CEL MAI BUN „UNSPREZECE“ AL SAPTAMINII / In ultima etapa a campionatului italian au fost jucatori ale caror evolutii au impresionat atit de mult incit au fost nominalizati, pe soccerage.com, pentru cel mai bun „unsprezece“ al saptaminii: portar – Marco Ballotta (Modena): „Veteranul a fost extraordinar in meciul cu Reggina“; fundasi – Juarez (Como): „L-a sters pe Signori de pe gazon“; Nestor Sensini (Udinese): „Un lider superb a unei aparari impresionante“; Giuseppe Cardone (Parma): „Un gol superb si o performanta solida in aparare“; mijlocasi – Mark Bresciano (Parma): „Un mijlocas australian foarte inspirat“; Omar Milanetto (Modena): „O evolutie impresionanta. Tipul asta merita un telefon de la Trapattoni“; David Pizarro (Udinese): „Creativul chilian a meritat singur pretul unui bilet“; Vedin Music (Como): „Daca o tine in continuare asa, nu va juca in Seria B sezonul urmator“; atacanti – Francesco Totti (Roma): „Un gol, doua pase perfecte si multe dublari – excelent“; Nicola Amoruso (Como): „Din cind in cind, fostul atacant de la Juventus se hotaraste sa-si arate talentul enorm“; Marco Ferrante (Torino): „Doua goluri superbe, care i-au dat ceva sperante lui Torino“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS