12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul oltean a fost cistigat de Lignitul

Derbiul oltean a fost cistigat de Lignitul

Etapa a 18-a a Ligii Nationale masculine de handbal a adus fata in fata, pentru a doua oara in ultimele luni, ambele formatii oltene care activeaza la nivelul primului esalon, Lignitul Tirgu Jiu si CSU Petrolul Craiova. Daca prima disputa care a avut loc in Cupa Romaniei a adus cistig de cauza craiovenilor, in meciul disputat duminica, in campionat, gorjenii au reusit sa se impuna, scor 27-22 (12-11). Depasind perioada de criza de forma in care au fost la inceputul returului, handbalistii tirgujieni au reusit sa cistige trei jocuri consecutive in aceeasi saptamina, in timp ce craiovenii, cu un lot injumatatit de accidentari, au pierdut ultimele trei confruntari.

Si Craiova, si Lignitul

au probleme

Victoria handbalistilor de la Lignitul in jocul cu CSU Craiova nu a fost obtinuta usor, craiovenii dind dovada de ambitie si reusind numeroase faze spectaculoase. Chiar daca au un lot subtiat de accidentari, elevii lui Sebastian Dobeanu au fost mereu in apropierea handbalistilor de la Lignitul, reusind de doua ori sa egaleze. De cealalta parte, handbalistii lui Petre Avramescu au fost la un pas de a ceda conducerea, cu citeva minute inainte de pauza craiovenii egalind la 11.

Referindu-se la evolutia acestora, tehnicianul gorjenilor nu s-a declarat prea incintat de atac: „Sint multumit de rezultat, dar nu si de joc. A fost o diferenta foarte mare intre aparare si atac. Eram convins ca nu vor putea repeta jocul bun de la Bucuresti. E bine ca s-au trezit totusi in repriza a doua, cind putem si noi sa patim la fel ca Steaua. Ca joc sint multumit de faza de aparare, dar de atac nu pot sa fiu pentru ca aici mai e de lucru.“

Tehnicianul oaspetilor, Sebastian Dobreanu, s-a plins de numeroase accidentari in lot, subliniind faptul ca principala sa problema a fost inaintea acestui meci alcatuirea unei echipe improvizate din jucatorii ramasi valizi: „Criza de efectiv prin care trecem s-a vazut clar in acest meci. Am incercat sa facem ceva cu citeva improvizatii, dar n-am realizat decit 50% din ceea ce ne-am propus.

N-am putut sa luam masuri speciale in ceea ce priveste jocul cu Lignitul pentru ca a trebuit sa ne pregatim cu ce aveam la dispozitie. Daca aveam tot lotul valid ar fi putut fi un joc spectaculos. Dar, cu atitea improvizatii, nu prea poti sa faci ce vrei. Eu am avut zece jocuri in care am evoluat doar cu sapte jucatori“.

Cele doua echipe oltene

s-ar putea intilni

intr-un amical

Dupa cum a spus antrenorul Dobreanu, craiovenii se asteptau la un meci dificil la Tirgu Jiu, mai ales ca Lignitul venea cu un moral foarte bun dupa victoria de la Steaua. Cei mai buni marcatori ai oaspetilor au fost Florea si Vaduvan, primul fiind convocat la lotul national de juniori. La Lignitul, cel mai bun marcator s-a dovedit a fi tot Ciprian Alesu, desi de aceasta data n-a mai aratat aceeasi pofta de joc. Tehnicienii celor doua echipe au discutat eventualitatea disputarii unor meciuri amicale in urmatoarele saptamini. Liga Nationala va fi intrerupta, timp de sase saptamini, pentru jocurile de calificare a nationalei la Campionatul Mondial. Petre Avramescu a declarat ca a contactat deja conducerile echipelor din Resita si Pitesti in vederea citorva jocuri amicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS