25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Stiri diverse

Dupa 0-0 cu FC Arges, galeria i-a transmis lui Staicu:
„Nu ne trebuie alt loc in divizie, da bani pentru echipa!“
• La o zi dupa ce s-a „televizat“ din nou, spunind ca are bani sa cumpere alt loc in Divizia A, patronul Universitatii a fost somat de suporteri sa nu mai umileasca echipa • Egalul de simbata a fost digerat greu de spectatori: „Rusine sa va fie! Vrem echipa!“

Universitatea 0

FC Arges 0

• Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.

Universitatea: Guso 6,5 – Daouda 6,5; Dunareanu 5,5; Rada 5,5 – Vigariu 5,5; Craciunescu 5,5; Bundea 5,5; Miclea 5 (’46, McBreen 5) – Sava 5,5 (’60, Stoianof 5,5);Lutu 6 – Verdes 5 (’71, I. Savu 5). Antrenor: S. Cirtu.

FC Arges: Preda 6,5 – T. Petre 6; D. Radu – 6,5; Marincau 6,5, Dancia 6 – Bilasco 6; Balasa 6,5 (’82, Ad. Iordache); Dica 6; Crivac 6; Semeghin 6,5 – Vladoiu 6. Antrenor: Ion Moldovan.

• Au arbitrat: V. Anghelinei 6,5 – T. Constantinescu 6; Al. Drogeanu 7.

• Observatori: Fl. Gitejan si A. Huzu.

• Cartonase galbene: Rada, Bundea, Dunareanu, Lutu, Vigariu / Crivac, Vladoiu, Dica, Marincau.

• Filmul meciului: min. 3: Lutu a centrat in fata careului mic, iar Verdes, din apropierea buturilor lui Preda, a ratat imensa oportunitate; min. 8: infiltrat in careul gazdelor, Vladoiu, din 10 m, suteaza pe spatiul portii, dar Guso scoate senzational; min. 24: Lutu dribleaza in lateral, inclusiv portarul, dar Semeghin rezolva situatia; min. 27: Dancia trimite cu capul direct in bratele lui… Preda; min. 36: la un corner executat de Sava, Semeghin trimite in transversala proprie!; min. 40: de la 35 m, Sava expediaza o „torpila“ respinsa cu dificultate de Preda; min. 74: la o invalmaseala in careul mare, Craciunescu din doar 3 m, trimite in Dica, aflat pe linia portii; min. 89: Ad. Iordache a luftat, din 14 m, irosind o uriasa ocazie.

Intr-un stadion incarcat de istorie si nostalgii, cum este fostul „Central“, fotbalul nu poate fi decit legenda – cum a fost in urma cu 20 de ani – s-au amaraciune, cum este de citiva ani incoace. In primavara lui 1983, „Craiova Maxima“ se pregatea sa joace finala Cupei UEFA, iar acum, urmasii „pitici“ ai Universitatii sint cu un picior in B! De ce s-a ajuns aici? Nici Cirtu, nici altcineva nu vor putea oferi explicatii logice intr-un context economico-social-fotbalistic cum numai Staicu & Padureanu il pot accepta. Cu sabia retrogradarii deasupra capului, cu un patron destul de bizar si „cusut la buzunare“, oltenii au ajuns sa danseze in ultima vreme cu pasi peltici.

Simbata, intr-un meci de o incarcatura deosebita, n-am reusit sa invingem pe FC Arges, desi oaspetii n-au facut altceva decit sa se apere chiar supraaglomerat si uneori sa ne ameninte cu cite un contraatac. Partida de simbata a inceput in tromba. Verdes a irosit chiar din start (min. 3) o uriasa oportunitate de a inscrie, iar Guso respinge senzational sutul din 10 m al lui Vladoiu (min. 8). Semeghin salveaza in extremis, Lutu trimitind un balon in fata portii parasite de Preda (min. 24), iar Dancia este la un pas de autogol (min. 27). Semeghin trimite si el balonul in propria-i transversala (min. 36), Sava il intinde serios pe Preda (min. 40), dar tabela ramine imaculata.

La reluare, Balasa incearca vigilenta lui Guso (min. 70), dar trimite pe linga spatiul portii, urmind apoi o monumentala ocazie irosita de Craciunescu: din 3 m, olteanul suteaza in Dica! (min. 74). „Apelati la vrajitoare!“, striga un suporter infocat al oltenilor dupa ce Savu (min. 88) si apoi Ad. Iordache (min. 89) irosesc doua ocazii care ar fi „miscat“ tabela de marcaj. Acesta a fost, intr-un fel, filmul jocului, unul in care oltenii au dominat (7-2 suturi pe poarta) dar finalul… finalitatii (cum s-a exprimat la conferinta de presa Sorin Cirtu) a lasat iarasi de dorit.

Sorin Cirtu a fost obligat simbata sa alcatuiasca o formatie cu destule improvizatii, iar Ion Moldovan a jucat cu patru aparatori, desi pina acum era adeptul altui sistem de joc. Universitatea lui Sorin Cirtu – caruia aproape ca i-au dat lacrimile, dupa meci, in dialogul cu galeria – isi duce mai departe umilinta de a fi intr-un fel invinsa (0-0 este un rezultat favorabil oaspetilor) nu de un adversar redutabil, ci de propria slabiciune manageriala. Are, probabil, si Cirtu greselile lui, dar cei care pastoresc momentan Universitatea au datoria sa puna stop alunecarii pe tobogan pina nu-i prea tirziu.

Inainte de inceperea partidei, s-a pastrat un moment de reculegere in memoria celui care a fost cunoscutul antrenor de fotbal Clement Iordanescu. Varul decedatului, Anghel Iordanescu, a trimis o coroana de flori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS