16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Venim la Craiova sa nu pierdem!“

„Venim la Craiova sa nu pierdem!“

Partida de miine cu FC Arges a devenit una capitala pentru Universitatea, un fel de meci de acum citiva ani, Universitatea – FC Brasov, oltenii fiind acum pe un loc retrogradabil si cu un program viitor aproape infernal. Fostul presedinte al Universitatii, Viorel Ilinca, in prezent presedinte la FC Arges, a acordat ieri un interviu.

– Partida de simbata de pe „Ion Oblemenco“ este una vitala pentru evitarea zonei „nisipurilor miscatoare“, Universitatea fiind deja pe un loc retrogradabil (15), iar FC Arges pe unul al barajului. Ce ziceti despre aceasta incrincenare?

– Glumind putin, pot spune ca FC Arges sta mai bine decit Universitatea. Raspunzindu-va la intrebare, trebuie sa va reamintesc ca un meci intre Universitatea si FC Arges, indiferent de pozitia celor doua echipe in clasament, a constituit intotdeauna un derbi al provinciei, fiind doua formatii care au concurat, in timp, echipele bucurestene. Meciurile acestea dintre olteni si pitesteni, repet, indiferent de locurile ocupate de echipe in clasament, au fost deschise oricarui rezultat.

– Cred ca simbata va fi un meci de o incarcatura aparte, un fel de lupta pe viata si pe moarte.

– Da, aveti dreptate ca exista o „incarcatura aparte“, ca sa folosesc termenii dumneavoastra. Si asta din cauza locurilor ocupate acum de cele doua echipe. Ce pot sa va mai spun? Fiecare echipa va incerca simbata sa-si apropie victoria. E normal sa fie asa, sint fortate si de pozitiile lor din clasament. Un alt eveniment care se petrece in acest retur de campionat sint rezultatele destul de surprinzatoare. De fapt, sint rezultate pe niste jocuri adevarate, ca sa folosesc un termen la zi.

– Riscati un pronostic?

– Logic, imi doresc foarte mult ca FC Arges sa recupereze pe „Ion Oblemenco“ din punctele pe care le-au pierdut miercuri acasa (FC Arges – Otelul 2-2 – n.r.). Sigur ca si Universitatea isi doreste victoria pentru ca altfel situatia ar putea deveni alarmanta, chiar critica.

– De ce credeti ca doua foste campioane de provincie au ajuns intr-o situatie ca aceasta, adica sa lupte pentru evitarea retrogradarii?

– Raspunsul ar trebui sa tina cont de foarte multe elemente, in timp, si ar necesita si un spatiu tipografic aparte pentru ca explicatiile sa fie intelese. Daca ar fi sa ma refer doar la acest campionat, ar trebui sa incepem analiza din vara cind loturile celor doua echipe au suferit modificari, chiar radicale la Craiova, dar nu pot sa comentez ce a fost la Universitatea, nu-i problema mea. Si la Pitesti exista acum in lot foarte multi tineri… Poate ca lipsa aceasta de experienta, de omogenitate isi spune cuvintul. Ma rog, sint multe cauze…

– Poate si situatia financiara! Fac referire aici la Universitatea, care n-a reusit transferari pe masura exigentelor si obiectivelor…

– E posibil ca si problema financiara sa fie una din cauze, dar nu chiar atit de mult. Dar eu stiu din presa ca la Universitatea Craiova n-ar fi probleme financiare, probleme care sa nu-i permita sa obtina rezultate mai bune. Prefer insa sa nu comentez situatia de la Craiova deoarece n-o cunosc si nu ma intereseaza.

– Cind va juca Jean Barbu?

– Nu pot acum, la ora acestui dialog (ieri dimineata – n.r.), sa va ofer un raspuns clar. Barbu inca nu s-a intors la echipa. De fapt, nimeni nu l-a dat afara de la echipa, a fost optiunea lui de a pleca, demonstrind un comportament de jucator neprofesionist. El ar trebui ca sa faca pasul spre conducere.

– Sa inteleg, deci, ca nu va juca simbata la Craiova?

– Stiti cum este in lumea asta a fotbalului, totul este posibil. Oricum, vine celalalt Jean, Vladoiu.

– Va mai amintiti de sfirsitul campionatului ’91/’92, cind Universitatea, cu Sorin Cirtu antrenor, a cistigat la Pitesti si astfel argesenii au retrogradat?

– Sigur ca-mi amintesc, dar am de facut o precizare: chiar daca FC Arges ar fi cistigat atunci meciul cu Universitatea, tot ar fi retrogradat.

– Cind vine echipa la meci?

– Chiar in ziua meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS