22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdaproste, dom' primar!

Bogdaproste, dom’ primar!

Primaria Tirgu Jiu are in ultimul timp obiceiul de a iesi la rampa pe spinarea sportivilor gorjeni care obtin rezultate bune in competitiile internationale. Dupa campionul mondial de juniori la tenis Florin Mergea si pugilistul Petrisor Gananau, care a cistigat medalia de bronz la campionatele Mondiale de juniori din anul 2002, zilele trecute au fost „premiati“, cu promisiuni si vorbe frumoase, patru atleti de la Clubul Sportiv Pandurii Tirgu Jiu, care au contribuit la obtinerea unor medalii internationale la Campionatele Balcanice de cros din acest an. Luminita Gogirlea, Letitia Stroia, Ionut Bura si Ion Avramescu sint cei patru atleti care au reusit o evolutie apreciata la Balcaniada de cros, intorcindu-se in Romania cu doua medalii de aur si una de bronz.

Promisiuni, promisiuni…

Premierea intr-un cadru festiv la primarie i-a lasat fara grai pe atleti, surprinsi ca edilii orasului le-au acordat brusc atentie. Primarul Florin Circiumaru le-a oferit diplome si cupe sportivilor, dar si directorului clubului Pandurii, Mihai Prunariu. Au absentat motivat de la premiere atletul Ionut Bura, care sustine in aceasta perioada examenele la facultate, dar si antrenorul Ion Bura, care la ora manifestarii era la antrenament cu fotbalistii de la Pandurii. Cei patru atleti au primit deocamdata doar trofeele oferite de primarie, banii urmind sa le fie inminati dupa ce consiliul local va aproba proiectul in sedinta de la sfirsitul lunii martie.

Spre deosebire de alti sportivi premiati de primarie, performantele atletilor au fost recompensate doar cu cinci milioane de lei fiecare. Primarul Florin Circiumaru a recunoscut ca premiile financiare nu sint mari, oferindu-le in schimb sportivilor multe promisiuni: „Vreau sa intelegeti ca numai atit s-a putut oferi. Dar, eu zic ca, fata de anii trecuti, Primaria Tirgu Jiu a facut si face destul de mult pentru a sustine activitatea sportiva la nivelul municipiului. Aveti un complex sportiv foarte bun, pus la dispozitie de catre primarie, iar in curind veti avea si vestiare proprii. Vom investi in aceasta vara in Sala Sporturilor, dar si in stadion, iar conditiile de pregatire vor fi din ce in ce mai bune. Am demarat un amplu program de modernizare a bazei spor-

tive si veti vedea ca vor fi aici, in urmatorii ani, conditii dintre cele mai bune pentru a sustine activitati sportive in orice domeniu.“

„Sa ne traiti, sa ne conduceti!“

Patruns de spiritul „hei-rupist“ al festivitatii, directorul Mihai Prunariu a multumit primariei pentru promisiunile de mai bine, dar si pentru mizilicul de cinci milioane pe cap de sportiv, promitind la rindul sau ca, anul acesta, atletii care se pregatesc la club vor incerca sa urce in clasamentele nationale.

„Este pentru prima data cind se intimpla ca, in acest cadru, sa se aprecize rezultatele celor mai buni sportivi ai orasului Tirgu Jiu. Clubul Sportiv Pandurii a avut o colaborare buna cu primaria si, in mod special, cu primarul Florin Circiumaru, atunci cind au fost probleme deosebite si pentru aceasta trebuie sa ii multumim. Promitem aici ca si in acest an ne vom mentine la fel de sus si sportivii nostri vor obtine rezultate la fel de bune. Daca anul trecut am fost pe locul al treilea in ceea ce priveste rezultatele din atletism, anul acesta vom incerca sa fim chiar mai sus. Si speram sa avem macar un sportiv care sa participe la Olimpiada. Ne angajam la un drum greu, dar stim ca avem sportivi de valoare si speram ca vom fi sprijiniti in continuare si de primarie. Noi vom rasplati prin rezultate eforturile pe care le depuneti“.

Pentru a nu iesi din „cadru“, Luminita Gogirlea, care a vorbit in numele sportivilor, a multumit si ea conducerii orasului pentru gestul facut, iar reprezentantilor presei le-a cerut sa scrie si despre sport, atunci cind sint rezultate. Atletul politist Ion Avramescu a fost si mai incintat de promisiunile primarului, urindu-i ca, daca nu le va indeplini in acest mandat, sa le rezolve in mandatul viitor: „Sper sa le duca la bun sfirsit pina la finele acestui mandat, ori in mandatul viitor. Personal, mie imi pare rau ca nu mai am 20 de ani pentru a ma putea pregati in conditiile care ni se promit acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS