16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScoala „GP“ vizeaza titlul national

Scoala „GP“ vizeaza titlul national

Campionatul republican al juniorilor C (nascuti 1988) – care are finalitate nationala – a fost cistigat de juniorii de la Scoala „Gica Popescu“ cu o linie de clasament care ne scuteste de comentarii: 18 meciuri jucate, 18 victorii si un golaveraj de 97 de goluri marcate si sapte primite.

Formatia de baza a antrenorului Paul Raducanu: Oghinciuc – Argintaru, Murdarea, Negrila, Grecu – Jianu, Chirita, Afronie, Ristache – Ganea, Gagiu. Au mai jucat: Mosteanu, Dragan, Barbu, Margau, Gheorghe, Lisei, Ghita, Caldararu, Cazanaru, Grigore. Golgheterii formatiei: Ganea (54 de goluri), Ristache (care astazi implineste 15 ani) si Jianu – ultimii doi cu cite 25 de goluri fiecare.

In lotul national UEFA „Under 15“ pregatit de Florin Cheran sint selectionati sase jucatori de la aceasta echipa (!), alcatuind, de fapt, scheletul nationalei: Oghinciuc (portar), Ristache, Jianu, Murdarea, Negrila si Ganea, ultimul fiind declarat cel mai bun junior la ultimele actiuni ale lotului ’88, desfasurate la Caransebes si Bucuresti, in vederea turneului lotului UEFA in Bulgaria si Franta (aprilie).

Antrenorul Paul Raducanu a spus: „Dupa ce am fost alungat de la Universitatea, am preluat conducerea tehnica a grupei celor nascuti in 1988 de la «GP» si dupa doi ani am ajuns cu echipa pe primul loc in campionatul republican C si cu – atentie – sase juniori selectionati in lotul UEFA «Under 15». Pentru echipa mea, abia acum incepe greul. Ne-am propus sa urcam pe podiumul national, ceea ce presupune ca in intrecerile etapei de zona (aprilie) sa iesim calificati pentru faza finala. N-a fost inca stabilit orasul unde se va desfasura etapa de zona – cu participarea campioanelor judetelor Olteniei (Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj, Vilcea – n.r.) -, dar n-ar fi exclus sa se programeze in Craiova. Cunosc valoarea echipelor din Oltenia si cred ca nu vor fi probleme pentru accederea echipei «GP» in faza finala. Ca sa fiu sincer, turneul final – cu opt echipe calificate – as dori sa se desfasoare la Craiova. «GP» isi doreste sa cistige titlul national. Nu sintem visatori, ci ma bazez pe valoarea echipei mele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS