17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Axa“ Milano - Dortmund - Moscova nu a putut stavili Realul

„Axa“ Milano – Dortmund – Moscova nu a putut stavili Realul

Ultima etapa din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor a inceput marti cu meciurile din grupele C si D si s-a incheiat aseara tirziu, o data cu disputarea ultimelor patru partide. In grupele C si D, favoritele s-au impus si s-au calificat in sferturile de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi. Este vorba despre AC Milan, Real Madrid, Manchester United si Juventus Torino, formatii care au obtinut accesul in sferturi in dauna echipelor Borussia Dortmund, Lokomotiv Moscova, FC Basel si Deportivo La Coruna.

Grupa C

Lokomotiv Moscova 0

Real Madrid 1


Impulsionati financiar de Borussia Dortmund, dupa cum a sustinut presa spaniola, jucatorii formatiei Lokomotiv Moscova au facut tot posibilul pentru a obtine macar o remiza in partida de pe teren propriu cu Real Madrid. In primele 30 de minute ale meciului, fotbalistii rusi au irosit doua oportunitati de a marca, in timp ce Ronaldo a inscris cu latul, din centrarea lui Figo, la prima ocazie trecuta in dreptul Realului (’35). Jocul din repriza a doua s-a desfasurat cu precadere in jumatatea de teren a Realului, poarta lui Casillas fiind supusa unui adevarat asediu. Elevii lui Del Bosque s-au aparat insa cu indirjire si au obtinut in final cele trei puncte care le permit sa evolueze in sferturile Ligii Campionilor. In cazul in care ar fi ratat calificarea, Real Madrid ar fi avut o pierdere financiara estimata la 20 de milioane de euro.

AC Milan 0

Borussia Dortmund 1


Asteptind un pas gresit al Realului la Moscova, Borussia Dortmund a facut tot posibilul pentru a cistiga in fieful echipei AC Milan. Cum italienii nu au avut nimic impotriva, formatia germana a cistigat cu 1-0 prin golul marcat de Koller in minutul 80. Din pacate pentru elevii lui Sammer, victoria de pe „Giuseppe Meazza“ nu le-a folosit la nimic, „stelele“ Madridului impunindu-se in capitala Rusiei.

Grupa D

Deportivo La Coruna 2

Manchester 0


Cum meciul dintre Deportivo si Manchester nu a avut nici o miza, contind doar pentru statistica, antrenorii ambelor formatii au profitat de acest prilej si au testat mai multi jucatori. Daca tehnicianul spaniolilor, Javier Irureta, i-a lasat pe banca de rezerve pe titularii Juanmi, Tristan, Romero, Scaloni si Sergio, antrenorul britanicilor, Alex Ferguson, i-a trimis in teren pe tinerii Ricardo, Pugh, Fletcher, Roche si Lynch. Scorul a fost deschis de Victor, care a reluat din careul mic o centrare a lui Luque (’32) si a fost majorat in minutul 47 de Lynch, care a inscris in propria poarta.

FC Basel 2

Juventus 1


O victorie cu 4-0 in fata Juventusului, coroborata cu o remiza sau o infringere a echipei Deportivo in partida cu Manchester, i-ar fi adus formatiei FC Basel calificarea in sferturile Ligii Campionilor. Chiar daca acest scenariu tine de domeniul SF, suporterii elvetieni si-au sustinut cu ardoare echipa, sperind intr-o minune. Scorul a fost deschis in minutul 10 de catre italieni, „torpila“ expediata de Taccinardi de la 25 de metri poposind in vinclul portii lui Zuberbühler. Scorul la pauza a fost 1-1, pentru FC Basel egalind Cantaluppi. In partea a doua a partidei s-a jucat pe contre, iar Gimenez a adus victoria echipei elvetiene in cel de-al doilea minut de prelungire a intilnirii. Sa mai notam ca, in minutul 70 al partidei de la Basel, in echipa Juventusului a intrat Del Piero, care a revenit astfel pe teren dupa o lunga perioada in care a fost accidentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS