14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a incasat de la Ajax 4,7 milioane de euro pentru Chivu

Universitatea a incasat de la Ajax 4,7 milioane de euro pentru Chivu

Clubul Universitatea Craiova a primit, in 1999, de la Ajax Amsterdam 4,7 milioane de euro in schimbul fundasului Cristian Chivu, se arata intr-un material realizat de site-ul oficial al UEFA despre internationalul roman. Cind Chivu a fost transferat la formatia olandeza, in presa romana s-a anuntat ca gruparea craioveana a primit 2,7 milioane de dolari. Numai ca, in momentul transferului, conducerea din acea vreme a echipei alb-albastre a sustinut ca a obtinut in schimbul actualului capitan al „lancierilor“ aproximativ 1,8 milioane de dolari.

Chivu, desemnat cel mai bun jucator in Romania si component al echipei UEFA in anul 2002, a afirmat pentru site-ul uefa.com ca este foarte mindru de realizarile sale. „Dar pentru mine anul 2003 va fi mult mai dificil, deoarece oamenii asteapta sa realizez mai multe“, a spus Chivu.

Internationalul roman crede ca Romania are sanse de calificare la turneul final al Campionatului European din 2004. „Sansele noastre de calificare sint intacte, desi am pierdut meciul cu Norvegia, care era foarte important. Si meciul cu Danemarca este extrem de important. Nu mai vrem sa ratam un alt mare turneu. Am ratat participarea la Cupa Mondiala si a fost greu atit pentru noi, jucatorii, cit si pentru suporteri“, a adaugat Cristian Chivu.

Fundasul roman spune ca jucatorii de la echipa sa de club nu se simt sub presiune in meciurile din Liga Campionilor. „Nu avem nimic de pierdut. Ne dorim doar sa ne facem jocul. Ne face placere sa evoluam in Liga Campionilor“, a spus Chivu.

Ajax Amsterdam va intilni astazi, in deplasare, formatia AS Roma si are nevoie de cel putin un egal pentru a se califica in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS