25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLobonţ şi Chivu sint aproape de o mare performanţă

Lobonţ şi Chivu sint aproape de o mare performanţă

In faza secundă a grupelor Ligii Campionilor se vor disputa in această seară meciurile penultimei etape din cadrul grupelor A şi B. Toate partidele vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in direct intilnirea de pe „ArenA“, dintre Ajax Amsterdam şi FC Valencia. Rezumatul tuturor meciurilor care se vor disputa astăzi, in cadrul celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi, va fi difuzat de acelaşi post de televiziune, după miezul nopţii.

Grupa A

Echipa lui Radomir Antici, FC Barcelona, care va primi in această seară vizita formaţiei Bayer Leverkusen, pare să fi obosit după o serie destul de lungă de succese, remizind pe teren propriu, scor 1-1, in meciul cu Valladolid disputat simbătă, in etapa a 25-a a campionatului iberic. Gruparea catalană ocupă locul nouă in clasamenul campionatului spaniol, la mare distanţă de o poziţie care i-ar asigura pentru sezonul viitor participarea in Cupele Europene. Cu toate acestea, Barcelona este neinvinsă in Liga Campionilor de 12 meciuri (11 victorii şi o remiză) şi are şanse mari ca, in partida cu Bayer Leverkusen, să-şi imbunătăţească această performanţă. Bayer are o situaţie dezastruoasă in ierarhia campionatului german (locul 15) şi, concentrindu-se asupra salvării de la retrogradare, nu mai acordă o atenţie deosebită meciurilor din Liga Campionilor. In ultima rundă din Bundesliga, Bayer Leverkusen a fost invinsă in deplasare, cu 3-0, de lidera Bayern München.

In celălalt meci din grupa A, Internazionale Milano şi Newcastle se vor lupta pentru poziţia a doua a ierarhiei, care asigură accesul in fazele superioare ale Ligii Campionilor, primul loc părind să fie acontat deja de către Barcelona. In etapa a 24-a a campionatului italian, Inter a invins la Bologna cu 2-1 şi se menţine in plasa liderei din Serie A, Juventus, de care o despart doar trei puncte. Şi Newcastle stă bine in clasamentul campionatului din Anglia, ocupind ultima treaptă a podiumului şi avind cu opt puncte mai puţine decit lidera Arsenal.

Grupa B

Pe stadionul „Highbury“ din Londra, lidera campionatului englez, Arsenal, va primi in această seară replica echipei italiene AS Roma. Spre deosebire de adversara sa de astăzi, AS Roma nu stă deloc bine in clasamentul campionatului intern, ocupind locul opt şi fiind la patru puncte de poziţia a şasea, care i-ar asigura pentru sezonul viitor participarea in Cupa UEFA. După ce in runda precedentă a ciştigat, graţie vedetei Totti, partida disputată in deplasare cu Valencia (0-3), iar in ultima etapă din Serie A a obţinut o remiză in derbiul cu Lazio (1-1), antrenorul Capello s-a mai liniştit, poziţia sa pe banca tehnică a Romei nemaifiind ameninţată.

Dacă o va invinge in această seară pe Valencia, echipa romanilor Bogdan Lobonţ şi Cristi Chivu, Ajax Amsterdam, işi va asigura accesul in sferturile de finală ale Ligii Campionilor, infirmind astfel pronosticurile multor specialişti, care, la inceputul competiţiei, nu-i acordau prea multe şanse. Ajax s-a pregătit pentru intilnirea cu formaţia iberică in meciul din campionat cu Zwolle, pe care a invins-o simbătă, cu 5-0. In schimb, echipa antrenată de Rafael Benitez a fost invinsă in ultima rundă a campionatului spaniol, cedind cu 0-1 in faţa formaţiei Atletico Madrid, chiar pe stadionul „Mestalla“ din Valencia. Menţionăm că atit căpitanul Ajaxului, Cristi Chivu, cit şi portarul Bogdan Lobonţ au fost anunţaţi de antrenorul Ronald Koeman că vor face parte din formaţia cu care va aborda meciul din această seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS