9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe vrea performanţă, dar se oferă soluţii ieftine

Se vrea performanţă, dar se oferă soluţii ieftine

• Transferul brazilianului Barbosa a căzut din motive invăluite in mister • A sosit „cartea verde“ pentru Bundea • Dorin Mitriţă a semnat şi el pină in vară • Cirţu, despre meciul cu FCM Bacău: „Vrem un rezultat pozitiv“

Pus in faţa ziariştilor, Sorin Cirţu a răspuns ieri intrebărilor adresate, subiectul principal fiind achiziţiile din această iarnă şi meciul de miine cu FCM Bacău.

Vorbind despre ultimele achiziţii ale moldovenilor, Miu şi Bordeanu, tehnicianul oltenilor a fost de părere că transferarea acestora pe ultima sută de metri ar putea fi un handicap: „Orice fotbalist, oricit de valoros ar fi, tot are nevoie de o perioadă de acomodare. A avut nevoie şi Zidanne la Real Madrid, dar Miu şi Bordeanu la Bacău! Ar trebui să exploatăm această situaţie“.

Ofiţerul de presă Nicu Dolea a precizat că Bundea a primit „cartea verde“ din Rusia, iar Mitriţă, Stancu şi Savu au semnat contracte cu Universitatea, astfel incit aceştia pot fi legitimaţi in termen, doar că pentru Savu era aşteptată aseară sosirea „cărţii verzi“. In privinţa lui Barbosa, transferul acestuia la Universitatea a căzut. Cirţu a spus: „Miercuri seară, pe la 22.00, am aflat şi eu despre un fax care opreşte transferul lui la Craiova. Oricum, ţin să precizez că soluţia de a ieşi din criza ofensivă a Universităţii nu era neapărat Barbosa. Soluţia era ceea ce am vorbit in această iarnă: Diniţă, Mitrovici ş.a. Acestea erau soluţiile care ar fi putut să scoată clar Universitatea din criza ofensivă. Revenind la Barbosa, ţin să spun că, pentru primele meciuri ale returului, nu cred că ar fi intrat in primii 11. De ce? Relaţiile de joc nu erau puse la punct, plus că nici pregătirea lui nu era la un nivel superior. Barbosa este un jucător cu care puteai să abordezi, de exemplu, repriza a doua a meciului cu FCM Bacău.“

Explicaţia oficială a plecării lui Barbosa a oferit-o purtătorul de cuvint astfel: „Brazilianul are nişte probleme medicale transmise de o clinică din Italia şi pină cind nu şi le rezolvă nu va primi drept de joc. Barbosa a făcut in Italia o investigaţie mai amplă şi s-a transmis de acolo că nu poate să…“.

Fiind intrebat dacă va fi chemat argentinianul Ruiz din Italia, Cirţu a răspuns: „Ruiz nu era o soluţie, ci una de acoperire, ca să-i zic aşa. Un fel de umplutură!“

Continuind răspunsurile in privinţa achiziţiilor din iarnă, antrenorul Cirţu a punctat: „Am vrut ceva, dar s-a luat altceva. Asta-i situaţia, trebuie să mă adaptez. Sintem antrenori şi trebuie să antrenăm şi ceea ce ni se pune la dispoziţie, nu numai ceea ce solicităm“.

După ce a vorbit de unele probleme recente – nesemnarea contractului de către Nanu, problemele lui Mitriţă -, Cirţu a spus: „Sint motive obiective, dar care ne dezavantajează. Aşa este cind – hai să nu spunem că ne „cirpim“ -, căutăm soluţii ieftine. Soluţiile pentru Universitatea erau cele pe care le-am vehiculat in iarnă, la momentul respectiv, adică jucători care reprezentau, in opinia mea, puncte lovite, puncte ochite“.

Partida Universitatea – FCM Bacău va fi arbitrată de Sorin Corpodean, despre care antrenorul Cirţu a declarat unui cotidian de sport: „N-am nimic cu Corpodean, dar nu ştiu cum se face că avem acasă doar «ecusoane FIFA», iar in deplasare, numai arbitri cu ecusoane de parcare“. Rugat ieri să detaileze, Cirţu a spus: „N-am ce să spun deoarece nu pot apriori să comentez prestaţia unui arbitru. Corpodean este un arbitru foarte bun, de top, din Romania. A mai avut şi momente de neinspiraţie, nu poţi să fii tot timpul numai pe plus. Să sperăm ca simbătă să fie Corpodean pe care-l ştim, acel arbitru de top, de First Class“.

Credeţi că, dacă Balaci, dorit de patronul Staicu la Universitatea, ar reveni la Craiova, formaţia olteană va reveni ceea ce a fost pe vremuri cu Balaci, Cirţu …? La această intrebare, Cirţu, mucalit cum il ştim, a răspuns: „Păi, intrăm noi să jucăm!“ Apoi a completat: „Sint de acord cu o colaborare cu Ilie Balaci la Universitatea. Unde-s doi puterea creşte“.

Despre meciul de miine, Cirţu a subliniat: „Vrem un rezultat pozitiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS