17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeţoiu ne livrează in continuare jucători

Neţoiu ne livrează in continuare jucători

Cind intră in criză, Dinel Staicu bate tot la uşa lui Gigi Neţoiu. Acum, pentru că – din diferite motive – nu a fost in stare să „extragă“ un atacant de pe lista intocmită de Cirţu (Njock, S. Ilie, Diniţă, Opriţa, R. Niţă sau Mitrovici), Dinel l-a luat pe Ionuţ Savu, un jucător venit din China, dar pe care proprietarul său, Gigi Neţoiu, nu l-a putut „lipi“ nici la Dinamo, nici la Astra. Ca să respectăm adevărul, Staicu l-a intrebat şi pe Cirţu, iar antrenorul, in mare criză de efectiv, l-a acceptat şi pe Savu. Probabil, aici a funcţionat principiul: „Tot e mai mult decit nimic!“

Despre Ionuţ Savu se spune că va semna pină in 2005 cu Universitatea şi că va accepta un contract anual de 20.000 de dolari. El a mai jucat la Universitatea in 2001, fiind adus in Bănie de cuplul Neţoiu – Florin Marin. In 2002, aşa cum spuneam, a fost in China. El s-a şi antrenat ieri cu Universitatea, dar, inexplicabil, a cam fugit de ziarişti…

In cazul lui Barbosa da Silva, atacantul brazilian sosit recent, Sorin Cirţu a mărturisit ieri că n-ar fi vorba despre nici o „carte verde“, aşa cum s-a speculat in presă. Oricum, Barbosa urma să-şi dea aseară semnătura finală pe contract şi se spunea că impresarul Barbagallo şi-ar fi trimis un reprezentant roman să-l asiste.

Probleme complicate sint, insă, pe zonele laterale. Zeno Bundea, de exemplu, a semnat cu Universitatea, dar, pentru a putea juca, are nevoie de „cartea verde“. Un document care trebuie să-i sosească din Rusia şi pe care Florin Mirea l-a aşteptat vreo două luni anul trecut. In lipsă de conducători cit de cit pricepuţi, Sorin Cirţu s-a implicat personal, sunindu-şi un prieten la Moscova, pe care l-a rugat să facă orice sacrificiu pentru a-i convinge pe cei de la Federaţia Rusă să-l „deblocheze“ pe Bundea.

La rindul său, Dorin Mitriţă, omul pe care Cirţu l-ar vrea pe stinga, a fost nevoit să treacă la antrenamente mai uşoare şi să urmeze un program special cu fizioterapeutul Sorin Popescu. Dornic să-i ajungă pe ceilalţi cu pregătirea, Mitriţă a forţat in primele zile, dar a căpătat o afecţiune la tendonul piciorului drept. Cu tendoanele au insă probleme in această perioadă cam toţi jucătorii.

Situaţia este neclară şi in cazul talentatului junior Claudiu Tudor, venit de la Ploieşti. Universitatea a ciştigat litigiul cu Petrolul la toate comisiile, dar ploieştenii mai au o speranţă: Comitetul Executiv al FRF. Se zice, insă, că nici acolo nu vom avea probleme…

Despre transferul lui Ionuţ Stancu au negociat ieri Ion Olaru, reprezentantul lui Gică Popescu, şi Vasile Costeşin. Ei spun că s-au inţeles, rămăsese doar ca şi jucătorul să accepte condiţiile propuse de club. Oricum, Stancu va rămine şi in proprietatea lui Gică Popescu, situaţie in care se mai află Verdeş şi Rada. Despre ultimii doi se spune că trăiesc, de fapt, din „materialul“ livrat de căpitanul echipei naţionale, Universitatea ezitind să se achite faţă de nişte fotbalişti care, colac peste pupăză, au şi ceva legături contractuale cu Gigi Neţoiu.

De transferări vom vorbi insă pină vineri seară, atunci cind LPF va declara inchisă campania de achiziţii din această iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS