23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Este dezavantajul fotbalului romanesc“

„Este dezavantajul fotbalului romanesc“

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat marti ca ar fi normal ca reinceperea campionatului sa se amine cu inca o saptamina, din cauza terenurilor de joc. Chestionat ieri asupra acestui subiect, Sorin Cirtu a spus: „Calitatea terenului este proasta, dar n-avem ce face, trebuie sa jucam. Terenul de pe „Ion Oblemenco“ este oarecum deteriorat si din cauza noastra, adica am intrat pe el pentru a disputa jocuri de verificare.

Sint convins ca alte terenuri din alte zone sint si mai afectate, adica inghetate“. Tehnicianul Universitatii a tinut insa sa sublinieze ca forurile abilitate, LPF si FRF, ar fi trebuit sa decida asupra datei inceperii returului din timp, mai ales ca vremea din Romania este cunoscuta pentru aceasta perioada. Cirtu a precizat: „Dupa parerea mea, returul in Romania ar trebui sa inceapa dupa 15 martie. Iar cluburile ar fi trebuit sa fie anuntate din timp de eventualele modificari, astfel incit sa ne putem organiza cum trebuie programul de pregatire. Bunaoara, daca stiam din timp de modificare, Universitatea ar fi putut sa-si prelungeasca stagiul de pregatire in Italia, in alte conditii fata de cele de aici. Sau sa fi ales Turcia (Antalya), Cipru“.

Si antrenorul oltenilor a concluzionat: „Jucind pe asemenea terenuri improprii, este dezavantajat fotbalul romanesc, nu o echipa sau alta. Nici o formatie nu poate sa se exprime la adevarata valoare pe asemenea terenuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS