16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Mondofotbal

INTER L-AR PUTEA VINDE PE CONCEICAO / Clubul italian Internationale Milano a luat cunostinta de interesul pe care il are Deportivo La Coruna pentru Sergio Conceicao si se pare ca ii incurajeaza pe spanioli sa oferteze pentru jucator. Internationalul portughez nu a excelat niciodata sub culorile Interului si este de asteptat ca discutiile intre cele doua cluburi, pentru un posibil transfer, sa inceapa saptamina aceasta.

LIPPI ISI PRELUNGESTE CONTRACTUL CU JUVENTUS / Tehnicianul Marcello Lippi isi va prelungi contractul cu gruparea Juventus Torino, a anuntat zilele trecute presedintele clubului torinez, Vittorio Chiusano. „Nu avem nici o problema sa-i propunem un nou contract lui Lippi. Sintem de acord. Au mai ramas de finalizat citeva detalii. Contractul va fi semnat in urmatoarele zile“, a spus Chiusano. Marcello Lippi, care are 54 de ani, a preluat conducerea tehnica a formatiei Juventus Torino in iunie 2001. Actualul contract al lui Lippi cu gruparea torineza expira la finalul sezonului 2003-2004. Juventus Torino, care a invins, cu scorul de 3-0, formatia Inter Milano, in etapa a 23-a a campionatului Italiei, conduce in clasamentul primei divizii italiene, cu 51 de puncte, fiind urmata de Inter Milano, cu 48 de puncte.

TOLDO CERE IERTARE SUPORTERILOR / Portarul echipei Inter Milano incearca sa se revanseze in fata suporterilor dupa ce Juventus a inscris de trei ori in poarta sa, in meciul de la sfirsitul saptaminii trecute. „Sa scapi o minge, asa cum am facut eu, la numai cinci minute dupa inceperea partidei, ne afecteaza psihic“, a spus Toldo. „N-am putut face prea multe la al doilea gol, lovitura lui Nedved a fost imposibil de parat. La al treilea gol nu este nimic de spus. Eram toti in fata, cautind sa marcam golul care ar fi putut schimba soarta meciului. Personal, primul meu gind, dupa meci, a fost pentru fani. Stim ca i-am dezamagit, dar vom face in asa fel incit sa ne ierte“, a spus Toldo.

MANSIZ ESTE DORIT DE JUVE SI OLYMPIQUE MARSEILLE / Gruparile Juventus Torino si Olympique Marseille au oferit clubului Besiktas 15 milioane de dolari pentru transferul atacantului Ilhan Mansiz, a anuntat site-ul internethaber.com. Potrivit sursei citate, cele doua cluburi au facut oferte similare, care includ, de asemenea, un salariu anual de trei milioane de dolari pentru fotbalistul turc. Vicepresedintele gruparii Besiktas, Yildirim Demiroren, a afirmat ca antrenorul Mircea Lucescu va fi cel care va lua o decizie in privinta unui eventual transfer al atacantului.

MANCINI ISI PASTREAZA CREDINTA / Antrenorul echipei italiene Lazio Roma, Roberto Mancini, refuza sa creada ca lotul sau nu mai are sanse la titlu, in ciuda faptului ca liderul clasamentului, Juventus, s-a distantat la zece puncte dupa rezultatul de 2-2 inregistrat echipa romana cu Perugia la sfirsitul saptaminii trecute. „Mai sint 33 de puncte de obtinut si pina la sfirsitul campionatului inca putem crede ca mai avem sanse“, a spus Mancini. „In ciuda rezultatelor din ultimul timp, jucam bine“, a precizat Mancini. „Lazio a jucat un fotbal adevarat pe stadionul «Renato Curi». Cred ca in prima parte a meciului meritam sa conducem, dar am fost lasati in urma in a doua repriza. Oricum, tabela de marcaj n-a aratat ceea ce meritam“, a incheiat antrenorul.

ARSENAL A PUS OCHII PE PORTARUL GEORGIEI / Portarul echipei Lokomotiv Tbilisi, Giorgi Lomaia, este cel mai recent nume legat de un posibil transfer la echipa de prima liga engleza, Arsenal. Internationalul georgian de 27 de ani a fost anuntat de conducerea clubului sau ca „tunarii“ sint interesati de un transfer al sau la sfirsitul acestui sezon. Este cunoscut faptul ca Arsene Winger cauta un inlocuitor pe termen lung pentru actualul portar al Arsenal, David Seaman, care are 39 de ani. „Clubul mi-a spus ca Arsenal este interesat de mine, asa ca am multe sperante“, a spus Lomaia. „In urma cu citeva zile, managerul de la Arsenal a primit CV-ul lui si o inregistrare din timpul unui meci. Stiu ca Winger a fost foarte impresionat de el“, a spus directorul clubului Lokomotiv, Gocha Tamazashvili. „Problema care poate impiedica transferul este ca Lomaia nu a jucat in 75 la suta din meciurile echipei nationale, ceea ce inseamna ca va trebui sa se zbata sa obtina permis de munca in Anglia. A fost in nationala de tineret sub 21 de ani, iar acum face parte din lotul de seniori, ceea ce ar putea constitui o problema“, a adaugat Tamazashvili.

HELGUERA ESTE ACCIDENTAT / Aparatorul Ivan Helguera va lipsi cu siguranta de la partida care va avea loc miercurea viitoare intre echipa sa, Real Madrid, si AC Milan, in Liga Campionilor, dupa ce s-a accidentat la glezna in ultimul meci sustinut in Primera Division, cu Deportivo Alaves, incheiat cu scorul de 5-1. Medicii clubului au confirmat ca fotbalistul de 27 de ani va fi inapt pentru joc aproape doua saptamini. Pe linga faptul ca nu va putea juca impotriva formatiei din orasul sau natal, Real Racing Santander, Helguera nu este sigur ca va face deplasarea pentru meciul de pe „San Siro“. Se pare ca, fara Helguera si fara Fernando Hierro, si el accidentat, meciul va fi unul dificil, dar cu toate acestea Helguera intentioneaza sa se refaca pina atunci. „Stiu ca va fi complicat si daca nu voi putea sa fac acest lucru, dar voi incepe sa ma antrenez duminica, pentru a fi recuperat in timp util“, a spus Helguera.

JUNIHNO II MULTUMESTE FIZIOTERAPEUTULUI / Mijlocasul brazilian de la Middlesbrough, Junihno, i-a dedicat golul care i-a marcat revenirea mult asteptata (in meciul cu Everton) fizioterapeutului de la club, Bob Ward. Cistigatorul Cupei Mondiale a stat pe banca de rezerve in ultimele sase luni din cauza unei grave accidentari la genunchi. „El stia ce inseamna pentru mine sa stau pe bara sase luni. A facut treaba buna. Ma simt dator fata de el si fata de chirurgul meu. Numai cine a trecut prin asta stie cit de greu este. Dar lasati-ma sa mai joc citeva meciuri si voi fi ca oricare altul din punct de vedere fizic. Sa marchez este un vis pentru mine. Am asteptat mult timp. N-am mai fost niciodata pe dinafara asa de mult timp“, a spus Junihno.

WOLF A DEMISIONAT DE LA WOLFSBURG / Wolfgang Wolf a demisionat din functia de manager al echipei Wolfsburg, dupa un sir de rezultate dezamagitoare. El a fost inlocuit de fostul manager al echipei Hertha BSG, Juregn Rober, gest care a avut un efect imediat. Rober a semnat un contract valabil pina in 2006. Contractul lui Wolf urma sa expire la sfirsitul sezonului, dar, dupa ce in patru meciuri consecutive nu a inregistrat nici o victorie, a decis sa paraseasca clubul imediat.

SIMONS A SEMNAT CU FC BRUGGES / FC Brugges a reusit sa-l convinga pe jucatorul de la Schalke 04, Timmy Simons, sa semneze un contract pe termen lung cu clubul belgian de prima divizie. Impresionantul fotbalist de 27 de ani a semnat ceea ce pare a fi „cel mai mare contract din istoria clubului belgian“, contract care il va pastra pe mijlocasul international pe stadionul „Jan Breydel“ pina in vara anului 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS