17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ce să caute Dragomir la Universitatea?!“

„Ce să caute Dragomir la Universitatea?!“

In etapa a doua a turului, la Bacău, Universitatea ciştiga cu 3-2 (goluri Luţu), oltenii aducind in următoarea etapă (acasă, cu Steaua) 60.000 de suporteri la porţile stadionului. Simbătă, in partida Universitatea – FCM Bacău, cele două echipe incep returul de pe locuri modeste (9 – FCM Bacău, cu -5 la „adevăr“; 11 – Universitatea, cu -6 la „adevăr“). In poarta moldovenilor se va afla probabil Florin Prunea, cel care in sezonul ’90/’91 ciştiga cu Universitatea eventul. L-am chestionat ieri-dimineaţă asupra meciului de simbătă…

– Luni ai participat, ca vicepreşedinte AFAN, la Adunarea Generală a FRF. După circul de luni, poate acum eşti supărat, n-ai chef de interviuri.

– Pe cine să fiu supărat? Sint băiat tinăr, trebuie să ţin la tăvăleală…

– Te-am sunat insă pentru a-ţi afla opinia despre meciul de simbătă, de pe „Ion Oblemenco“, dintre Universitatea şi FCM Bacău, două echipe cu probleme, cu puncte puţine şi emoţii destul de mari pentru acest retur.

– Aş fi preferat să ne intilnim simbătă, la Craiova, in situaţia in care atit Universitatea, cit şi echipa mea actuală, FCM Bacău, să fi fost lipsite de griji, fără probleme.

– Nu sint totuşi probleme deosebite…

– Vă intrerup, sint probleme foarte mari. Un pas greşit pentru Universitatea, cu -6 la „adevăr“, ii poate fi, intr-un fel, fatal, chiar dacă este doar inceputul returului. In fine… Ce să spun despre acest meci? Craiova are un loc aparte in inima mea. N-o să uit niciodată ce a insemnat Universitatea pentru mine…

– Primul tricou de campion al Romaniei.

– Sigur, in acel sezon in care Universitatea a luat totul. N-o să-mi reneg niciodată „părinţii“. Zic asta pentru că Universitatea m-a format şi m-a consacrat ca fotbalist.

– Presupun că incă păstrezi nostalgia Craiovei?

– Toată viaţa, pină cind o să intru in pămint! Craiova are un loc aparte in inima mea.

– Revenind la meciul de simbătă…

– Cind va incepe acest meci, va trebui să uit ceea ce v-am declarat deoarece sint acum al Bacăului. Sigur, imi va fi foarte greu. Pronostic? Sper ca FCM Bacău să plece de pe „Ion Oblemenco“ cu cel puţin un punct.

– De cine iţi este teamă mai mult simbătă? De Luţu, care la Bacău ţi-a inscris trei goluri?

– De nimeni. Sint un fotbalist cu experienţă şi am jucat meciuri mult mai grele decit partida de simbătă. Sper să fie un spectacol de calitate, iar cel mai bun să ciştige.

– In toată vinzoleala cu Dumitru Dragomir, patronul Staicu a declarat la un moment dat că dacă Mitică pică n-ar fi exclus să-l aducă preşedinte la FC Universitatea! Ce zici?

– Nu cred că Dumitru Dragomir, un om care a păcălit tot timpul fotbalul, are ce să caute preşedinte la Universitatea. Nu are nimic in comun cu spiritul Craiovei, cum să fie „number one“ la un asemenea club? Universitatea a fost dintotdeauna o echipă răzvrătită, cu unele mici momente. Repet, nu văd ce ar fi putut avea Dragomir in comun cu spiritul Craiovei, cu istoria mare a Universităţii, cu spectatorii Craiovei…

– Ce transmiteţi suporterilor Universităţii?

– Să aibă răbdare. Craiova vine după „era Neţoiu“, cind s-a distrus foarte mult echipa, dar mai ales spiritul Universităţii. Sint convins că aceia care sint acum la FC Universitatea – olteni veritabili – vor redresa corabia craioveană. Insă trebuie răbdare cu jucătorii şi antrenorii. Şi, in incheiere, vreau să transmit suporterilor că Prunea nu vine pe „Ion Oblemenco“ ca duşman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS