22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Doctor Pavel Badea“ sau „Samuraiul de pe Jii“

„Doctor Pavel Badea“ sau „Samuraiul de pe Jii“

Fost jucator in Elvetia (Lausanne), Coreea (Samsung) si Japonia (Bellmare, Kashiwa si Avispa), Pavel Badea a cunoscut consacrarea la Universitatea, echipa la care vrea sa-si incheie cariera fotbalistica.

Capitanul alb-albastrilor va fi astazi in postura de personaj de carte, prolificul Ilie Dobre intitulindu-si recenta aparitie „Samuraiul de pe Jii“.

Ilie Dobre i-a dedicat o carte antrenorului Sorin Cirtu si lui Fane Nanu (posibil alb-albastru). Astazi va avea loc lansarea cartii „Samuraiul de pe Jii“. Ieri, inaintea antrenamentului de dimineata, Pavel Badea ne-a acordat urmatorul interviu.

– Ai absentat citeva zile de la antrenamentele echipei, fiind plecat la Chisinau in vederea sustinerii unor examene pentru doctorat.

– Este o problema personala, profesionala, nu are rost sa facem „valuri“ in presa sportiva cu asemenea informatii. Sint inscris la doctorat la Chisinau si sper ca la anul sa obtin titlul de doctor in economie. Acum am mai sustinut doua examene. V-am mai spus, prefer sa scrieti acum despre fotbalistul Badea, despre Universitatea…

– Am inteles. Ce face fotbalistul Badea, mai resimte dureri dupa accidentarile din Italia?

– Nu, sint apt din punct de vedere medical. Cele doua accidente petrecute in timpul turneului de la Norcia – contuzie in meciul cu chinezii si entorsa in cel cu Rapidul – m-au obligat sa nu joc finala lui „Norcia Winter Cup“, facind si o pauza de citeva zile. De astazi (ieri – n.n.) reincep normal antrenamentele alaturi de coechipieri.

– Cum a decurs pregatirea de pina acum?

– M-am pregatit la nivelul maxim al posibilitatilor mele actuale. Cred ca si ceilalti coechipieri s-au pregatit conform dorintelor si exigentelor antrenorului Sorin Cirtu. Nu mai este nevoie s-o spun, antrenorul Cirtu este cunoscut ca fiind un „dur“ in ceea ce priveste pregatirea. Presupun ca ati pus ghilimele si ca cititorii inteleg ce am vrut sa spun. Oricum, cred ca Universitatea a facut o pregatire buna in aceasta iarna.

– Sperante pentru retur?

– Am tot raspuns la aceasta intrebare. Trebuie sa iesim din aceasta zona a nisipurilor miscatoare. Locul ocupat la sfirsitul turului este unul nedrept, ca sa zic asa. Este adevarat, noi am ajuns aici, noi trebuie sa ne reabilitam in fata unui public de-a dreptul minunat.

– Ce vei face din vara?

– Presupun ca va referiti la faptul ca voi incheia contractul cu Universitatea. Important este acum ca eu sa fiu sanatos si sa pot ajuta Universitatea sa paraseasca acest loc modest. Mai departe, vedem. Mai este timp pina la vara…

– Miine (astazi – n.n.) se lanseaza cartea „Badea – Samuraiul de pe Jii“…

– M-a tentat propunerea domnului Ilie Dobre si asa a iesit cartea. In plus, voi avea si un site propriu. Traim totusi intr-un alt secol… (Badea este, deocamdata, singurul jucator al Universitatii care are un site propriu – n.r).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS