11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Invincibilul“ Lucescu a fost infrint la Praga

„Invincibilul“ Lucescu a fost infrint la Praga

Meciurile din prima manşă a optimilor de finală ale Cupei UEFA s-au disputat joi. In această fază a competiţiei, putem trece la capitolul surprize remiza inregistrată de echipa poloneză Wisla Cracovia pe terenul formaţiei AS Roma (3-3), precum şi victoria la scor obţinută de FC Porto in faţa turcilor de la Denizlispor (6-1), toate cele şapte goluri ale acestei partide fiind marcate in repriza secundă.

Să remarcăm că singura echipă europeană neinvinsă in aceast sezon, Beşiktaş Istanbul, care este antrenată de Mircea Lucescu, a pierdut la limită meciul desfăşurat in fieful grupării Slavia Praga. Lucescu a inregistrat astfel prima infringere după 338 de zile, el fiind invins ultima dată pe 19 martie 2002, in perioada in care antrena echipa Galatasaray, in faţa formaţiei FC Barcelona (1-0). De asemenea, Beşiktaş a fost invinsă joi pentru prima dată după 292 de zile, inregistrind ultima infringere in ultima etapă a sezonului 2001/2002, in faţa echipei Gaziantepspor.

„Il Luce“ crede in şansa echipei sale

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Beşiktaş Istanbul, a pierdut in deplasare, cu 0-1 (0-0), meciul cu formaţia cehă Slavia Praga. Partida de la Praga a fost decisă de lobul superb reuşit de Tomas Dosek. In minutul 62, Dosek a fost lansat in adincime de Richard Dostalek şi, profitind de o ezitare a fundaşului Zago, a ridicat mingea peste Cordoba.

Daniel Pancu a evoluat pentru Beşiktaş tot meciul, in timp ce celălalt fotbalist roman al echipei din Istanbul, Marius Măldărăşanu, nu a avut drept de joc, deoarece a jucat deja in acest sezon alături de Rapid in Cupa UEFA. Beşiktaş a terminat meciul in inferioritate numerică, Zago fiind eliminat in minutul 84.

Mircea Lucescu, care nu a protestat la eliminarea lui Zago, a indicat drept cauză a infringerii accidentarea din prima repriză a lui Ahmet Yildirim, care a fost inlocuit de Sergen Yalçin. „Defensiva noastră nu a mai fost atit de solidă fără el, pentru că Yalcin a jucat mult mai riscant. Dar şansele noastre nu sint rele, pentru că la meciul retur il vom avea in teren şi pe Ilhan Mansiz, care şi-a ispăşit cele trei etape de suspendare“, a spus Mircea Lucescu. „Păcat că nu am fructificat mai multe ocazii, dar Beşiktaş s-a apărat foarte bine. Sint sigur că vom marca şi la Istanbul şi că golul din deplasare va fi vital pentru soarta calificării“, a spus antrenorul cehilor, Miroslav Beranek.

Wisla Cracovia le dă dureri de cap italienilor

După ce intr-un tur precedent Wisla Cracovia a eliminat-o pe AC Parma, echipa poloneză le dă dureri de cap şi italienilor de la Lazio. Pe stadionul „Olimpico“, formaţia antrenată de Roberto Mancini a deschis scorul in minutul 23, prin şutul deviat al lui Nikola Lazetic, insă polonezii au egalat prin Kalu Uche, in minutul 40. Lazio a luat din nou conducerea prin autogolul lui Mariusz Jop, iar Wisla a restabilit egalitatea in repriza secundă prin penaltiul transformat de Maciej Zurawski, după care a preluat conducerea cu 3-2, in urma unui nou penalti transformat de acelaşi Zurawski. Deşi au beneficiat de mai multe ocazii, polonezii nu au mai reuşit să inscrie, iar Enrico Chiesa a salvat-o pe Lazio de la infringere cu 19 minute inainte de final, marcind din pasa lui Claudio Lopez.

Sami Hyypia a inscris unicul gol al meciului Auxerre – Liverpool, scor 0-1, la capătul unei faze la care au participat Michael Owen, Salif Diao şi Danny Murphy, aducind „cormoranilor“ atit victoria, cit şi avantajul golului marcat in deplasare, care se poate dovedi decisiv.

Panathinaikos Atena a ingenuncheat-o cu 3-0 pe Anderlecht Bruxelles, prin dubla lui Emmanuel Olisadebe şi reuşita lui Nikos Lyberopoulos, in timp ce la Berlin un gol acrobatic marcat de Dick van Burik in prelungiri a adus echipei germane Hertha victoria cu 3-2 in faţa formaţiei lusitane Boavista Porto. Alex Alves a inscris de două ori pentru berlinezi, insă Boavista a egalat prin reuşitele lui Rui Oscar şi Alexandre Goulart. In al treilea şi ultimul minut de prelungiri, van Burik a reluat in poarta portugheză mingea centrată de Pal Dardai.

Rezultatele din optimi

Rezultatele inregistrate joi in prima manşa a optimilor de finala ale Cupei UEFA, precum şi marcatorii golurilor: Slavia Praga – Beşiktaş Istanbul 1-0 (Dosek ’62), Hertha Berlin – Boavista Porto 3-2 (Alves ’15, ’43, van Burik ’90+3 / Rui Oscar ’37, Goulart ’80), Panathinaikos Atena – Anderlecht Bruxelles 3-0 (Olisadebe ’13, ’74, Liberopoulos ’64), Malaga – AEK Atena 0-0, Lazio Roma – Wisla Cracovia 3-3 (Lazetic ’23, Jop ’44, Chiesa 71 / Uche ’40, Zurawski ’50-p, ’63-p), Celtic Glasgow – VfB Stuttgart 3-1 (Lambert ’36, Maloney ’44, Stilian Petrov ’68 / Kuranyi ’26), FC Porto – Denizlispor 6-1 (Capucho ’48, Derlei ’54, Ricardo Costa ’65, Jankauskas ’69, Deco ’73, Alenichev ’82 / Kratochvil ’78), Auxerre – Liverpool 0-1 (Hyypia ’73).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS