12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Douã rele

Cind s-au facut presiuni inimaginabile pentru ca LPF sa nu eticheteze ca „blat ordinar“ o partida dintre Ceahlaul si Dinamo, Gheorghe Stefan „Pinalti“ nu a vorbit despre „manevre politice“, sarind ca ars daca se insinua asa ceva.

Acum, cind „Pinalti“ si prietenii sai au fost impiedicati sa-l doboare pe Mitica Dragomir, probabil prin aceleasi metode folosite la „albirea“ meciului sus-pomenit, moldoveanul din fruntea Ceahlaului urla ca politicul isi baga nasul unde nu ii fierbe oala.

Asa este! Baietilor de prin guvern si parlament le este interzis sa se amestece in fotbal, dar, simtind miros de bani multi, ei trec lejer peste reglementarile dure ale FIFA si UEFA.

Numai ca, lor li s-a permis constant sa aiba acces pe acest teritoriu interzis fie de oameni ca Mitica Dragomir, fie de cei ca Gheorghe Stefan. Pina la urma, intre Dragomir si Gheorghe Stefan nu este nici o diferenta. Nu prea ii iubeste nimeni, iar ei au avut grija sa-si apere cu dintii pozitiile privilegiate, ajungind chiar sa-i acuze de incompetenta pe alde Hagi sau Gica Popescu, atunci cind cineva indraznea sa spuna ca doar marii nostri jucatori mai pot salva fotbalul romanesc din mocirla.

Practic, e rau ca Dragomir a ramas in fruntea Ligii, dar ar fi fost cel putin la fel de rau daca puterea ar fi fost preluata de gasca manevrata de Copos, Stefan si Gino Iorgulescu. Fiecare dintre cele doua tabere mizeaza pe „proptele“ politice, asa ca fotbalul adevarat nu ar fi fost sprijinit in nici o „combinatie“.

Probabil ca doar FIFA si UEFA mai pot salva fotbalul romanesc in momentul cind ne vor lua la bani marunti si isi vor da seama cu cine s-au inhaitat sefii de la cluburi, LPF si FRF. Daca acest control va intirzia, atunci vom fi nevoiti sa asteptam pensionarea celor care ne-au adus in rind cu Albania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS