17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus a fost invinsă de gripă

Juventus a fost invinsă de gripă

Etapa a treia din faza secundă a grupelor Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seară, o dată cu disputarea partidelor din grupele C şi D. Marea surpriză a acestei runde a furnizat-o formaţia elveţiană FC Basel, care a invins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa iberică Deportivo La Coruna. Şi in celelalte trei partide care s-au jucat miercuri seară au ciştigat gazdele, confirmindu-se astfel „calculul hirtiei“ şi cotaţiile caselor de pariuri. Ca un fapt inedit, să menţionăm că antrenorul grupării italiene Juventus, Marcello Lippi, a avut mari probleme cu alcătuirea formaţiei de start pentru meciul de la Manchester, jumătate dintre jucătorii săi fiind accidentaţi sau bolnavi de gripă.

Grupa C

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-1

Vedetele echipei din capitala Spaniei s-au intrebuinţat serios in meciul de pe „Santiago Bernabeu“ pentru a ciştiga disputa cu campioana Germaniei, Borussia Dortmund. După o jumătate de oră de joc, oaspeţii conduceau cu 1-0, Koller invingindu-l pe portarul Iker Casillas cu un şut puternic de la 18 metri. Cu două minute inainte de finalul primei reprize, Real Madrid a egalat prin Raul, care a reuşit să inscrie cu toate că era căzut pe spate şi se afla inconjurat de mai mulţi adversari. In repriza secundă, la 11 minute de la reluarea partidei, Zinedine Zidane a făcut o cursă rapidă pe partea dreaptă, a centrat in faţa porţii, şi Ronaldo, venit lansat, a marcat din cinci metri cu un şut plasat pe sub portarul Lehman. Pină la finalul partidei nu s-a mai intimplat nimic notabil pe teren, iar antrenorul Realului, Vicente Del Bosque, şi-a permis să-i schimbe pe ciţiva dintre titularii săi.

AC Milan – Lokomotiv Moscova 1-0

Campioana Rusiei, Lokomotiv Moscova, a fost, in meciul de miercuri, o nucă greu de spart pentru AC Milan, chiar dacă echipa italiană a jucat in propriul fief. Elevii lui Carlo Ancelotti au atacat in prima repriză cu toate liniile, dar nu au reuşit să străpungă reduta construită in faţa porţii lui Ovcinnikov. După mai bine de o oră de joc, Tomasson a adus formaţia italiană in avantaj, el reluind in plasă balonul şutat de Inzaghi şi respins in faţă de portarul rus. Precizăm că Paolo Maldini, căpitanul echipei AC Milan, a disputat miercuri seară cel de-al 117-lea său meci in cupele europene, egalind astfel recordul deţinut de compatriotul său Giuseppe Bergomi.

Grupa D

Manchester – Juventus 2-1

O epidemie de gripă abătută asupra jucătorilor din lotul echipei Juventus a pus la un moment dat sub semnul intrebării disputarea partidei de pe „Old Trafford“. Deşi aveau foarte mulţi jucători indisponibili, diriguitorii formaţiei italiene nu i-au putut convinge pe oficialii UEFA să amine meciul cu Manchester. In aceste condiţii, antrenorul Juventusului, Marcello Lippi, a fost nevoit să trimită pe teren o formaţie din care au lipsit Buffon, Thuram, Iuliano, Tudor, Zambrotta, Birindeli, Salas, Di Vaio şi Del Piero. Cum lui Alex Ferguson, tehnicianul formaţiei britanice, nu i-au lipsit decit Blanc şi Veron, Manchester s-a impus in meciul de pe „Old Trafford“ mai uşor decit o arată scorul. La doar citeva zile după ce antrenorul său i-a spart capul cu o gheată, Beckham a fost titular şi in minutul patru a centrat perfect din corner pentru fundaşul Brown, care a deschis scorul cu o lovitură de cap bine plasată. Cu cinci minute inainte de finalul partidei, acelaşi Beckham a mai trimis o pasă ca la carte, prilejuindu-i lui Van Nistelrooy să „schimbe tabela“ la 2-0. Golul de onoare al echipei italiene a fost marcat in prelungirile meciului de către cehul Pavel Nedved, care a şutat cu efect din colţul careului de 16 metri, catapultind mingea lingă stilpul din stinga al porţii lui Barthez.

FC Basel – Deportivo La Coruna 1-0

Javier Irureta, antrenorul echipei Deportivo La Coruna, a fost convins că elveţienii de la FC Basel nu le vor putea pune probleme elevilor săi şi i-a lăsat pe bancă pe titularii Tristan, Amavisca şi Valeron. Neavind nimic de pierdut, băieţii antrenorului Christian Gross au intrat pe teren decişi să facă un meci mare şi, prin dezinvoltura cu care au jucat, i-au surprins pe infumuraţii lor adversari. Cel mai bun jucător al echipei din Basel, Hakan Yakin, a deschis scorul in minutul 30, „torpila“ expediată de acesta de la 25 de metri lăsindu-l fără replică pe portarul Juanmi. Deşi au avut numeroase ocazii să egaleze, elevii lui Irureta nu s-au putut concentra in faţa porţii şi au irosit toate oportunităţile de gol. Campionul ratărilor a fost Makaay, care, deşi a scăpat de trei ori singur cu portarul Zuberbühler, nu a reuşit să inscrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS