14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Atletism

Luminita Gogirlea va alerga in Japonia

Atleta tirgujiana Luminita Gogirlea a plecat ieri spre Japonia impreuna cu echipa Romaniei. Ea va participa simbata, impreuna cu echipa feminina a Romaniei, la Campionatele Internationale ale Japoniei de la Yokohama. Cele sapte atlete care s-au deplasat la aceasta competitie urmeaza sa ia startul la concursul de ekiden, alergare pe o distanta de peste 42 de km, fiecare urmind sa alerge sub forma de stafeta in jur de 6.000 de metri. Luminita Gogirlea nu este la prima participare la un concurs de acest gen, ultima data participind la ekiden in urma cu doi ani impreuna cu alti doi atleti de la Clubul Sportiv Pandurii – Ionut Bura si Ion Avramescu. Legitimata de peste 15 ani la Pandurii Tirgu Jiu, atleta care acum este si antrenoare in cadrul clubului, a participat an de an la numeroase concursuri internationale, recent ea fiind selectionata si in echipa nationala care va participa la Campionatele balcanice de cros din Macedonia.

Automobilism, Formula 1

Schumacher va pilota masina de anul trecut

In cadrul unor teste pe circuitul de la Imola, Michael Schumacher a testat zilele trecute ambele modele Ferrari, cel de anul trecut si cel de anul acesta, fiind mai rapid pe vechi. Campionul mondial a facut 34 de tururi cu F2003-GA, pe care scuderia se gindeste sa il foloseasca abia din aprilie. Cel mai rapid timp al lui Schumacher pe F2003-GA a fost de un minut 21,980 secunde, in timp ce pilotind F2002 a fost cronometrat cu 1:21,795. Echipa a decis ca primele trei curse din sezonul 2003 sa fie alergate pe F2002, masina care i-a adus germanului 11 victorii anul trecut, cind Ferrari a cistigat 15 din cele 17 curse. Brazilianul Rubens Barrichello si pilotul de teste al lui Ferrari, italianul Luca Badoer, au mers si ei pe F2002 in ziua testarii. Timpii lor au fost mult mai lenti decit cei ai lui Schumacher pe F2003-GA. La testele care au loc in Barcelona, Ralph Firman si-a lovit Jordanul, primul sau incident de cind a venit la echipa.

Turneul de tenis de la Memphis/i

Roddick s-a calificat in mansa secunda

Andy Roddick s-a calificat in turul al doilea din cadrul turneului de la Memphis, dupa ce l-a invins, in mai putin de o ora, pe americanul Cecil Mamiit, cu scorul de 6-4, 6-4. In aceeasi mansa, favoritul numarul 2 al turneului, Paradorn Srichaphan l-a invins pe Michael Chang in ultima aparitie a amerivanului, in timp ce Taylor Dent a cistigat meciul cu australianul Mark Philippoussis.

Atletism

Recordul mondial al Claudiei Ivan a fost doborit

Recordul mondial de sala al atletei romane Claudia Ivan, in proba de trei kilometri mars, a fost doborit zilele trecute de Gillian O’Sullivan, in cadrul Campionatelor de atletism ale Irlandei. O’Sullivan a trecut linia de sosire dupa 11 minute, 35 de secunde si 33 de sutimi. Recordul Claudiei Ivan, stabilit in 1999, era de 11 minute, 40 de secunde si 33 de sutimi. Gillian O’Sullivan este si detinatoarea recordului mondial in proba de cinci kilometri mars.

Turneul de tenis de la Andrezieux

Victor Hanescu, in turul al doilea

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu s-a calificat in turul secund al turneului challenger de la Andrezieux (Franta), care este dotat cu premii in valoare totala de 100.000 de dolari. Hanescu l-a invins in runda inaugurala, cu scorul de 6-1, 6-2, pe croatul Lovro Zovko. Romanul va juca in faza urmatoare a competitiei cu suedezul Andreas Vinciguerra, cap de serie numarul 8, care l-a intrecut in primul tur, cu scorul de 6-4, 6-7 (4/7), 6-1, pe italianul Stefano Galvani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS