22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Echipa se «incheagă» frumos“

„Echipa se «incheagă» frumos“

Pentru că drumul de la Norcia la Craiova a fost obositor, Sorin Cirţu şi-a permis ca ieri-dimineaţă să se trezească mai tirziu. Imediat, insă, s-a imbrăcat, şi-a scos Mercedesul din garaj (cam ăsta este momentul in care l-am sunat…) şi a plecat spre club. In drum, văzindu-l probabil cu telefonul la ureche, l-a oprit un poliţist, dar nu dintre aceia care nu au tată, nu au mamă. Iubitor de fotbal omul legii, in tot cazul: „A, nea Sorin, matale eşti? Cum, dai interviuri la ziarişti? Nici o problemă, aia de lingă matale e cupa pe care aţi ciştigat-o in Italia?“ Aia era cupa şi Sorin o ducea la club, aşa că de ieri, de la 11.30, trofeul de la Norcia a fost aşezat in vitrina de pe Unirii 86.

Să vedem, insă, cum se prezintă Universitatea la ora actuală, in opinia celei mai avizate persoane, antrenorul principal al „juveţilor“.

– Sorine, despre rezultatele de la Norcia s-a tot scris. Haide să luăm echipa pe compartimente. Deci, portarul…

– Cred că l-am „ghicit“. Adnan Guso nu e rău deloc, iar băieţii, cei din teren, mi-au spus că se simt in siguranţă cu bosniacul intre buturi. Asta contează enorm. Nu e bine cind echipa ştie că are portar mic şi toate centrările devin ocazii de gol. Adnan este un uriaş, dar are şi alte calităţi.

– Apărarea?

– Foarte bun Daouda! Are o ambiţie ieşită din comun, plus că este un atlet desăvirşit. Şi Crăciunescu s-a prezentat bine şi imi pare rău că s-a accidentat şi nu a jucat şi in finală. Dunăreanu s-a achitat şi el mulţumitor de sarcini, iar Rada, după ce m-a supărat rău de tot la inceput, a crescut de la joc la joc.

– Mijlocaşii de bandă?

– Aici ar trebui să vorbim despre Bundea şi despre Miclea. Păi, primul s-a integrat perfect in colectiv, băieţii l-au asimilat imediat şi mi-a demonstrat că poate juca la fel de bine şi in centru. Miclea mi-a dat impresia că se mişcă mai lejer in stinga decit in dreapta, pentru că ii este mai uşor să intre in combinaţii. Aici l-am mai folosit şi pe Ionuţ Stancu şi nu pot spune că m-a dezamăgit. Oricum, dacă Bundea este titular clar in dreapta, in stinga incă il aştept pe Ştefan Nanu.

– Papură şi Badea?

– Ei sint cei mai experimentaţi jucători ai echipei. Construiesc jocul la mijloc şi se vede că sint fotbalişti. Deci, cu ei nu sint probleme, plus că il mai am şi pe Pleşan, care poate reprezenta o soluţie.

– Ajungem la compartimentul sau „semicompartimentul“, cum vrei să-i zicem, mijlocaşilor din spatele virfurilor, adică la „delicaţii“ Sava şi Luţu…

– Aşa este, zonă delicată, dar poate şi cea mai importantă la Universitatea. Au jucat bine in Italia, s-a văzut că, dacă ei sint in formă, atunci işi revine toată echipa. Le-am şi spus: mă interesează ca echipa să combine pină la 30 de metri, apoi Luţu şi Sava au capacitatea să pătrundă prin dribling, iar in Italia au făcut-o bine.

– Atacanţii?

– Atacantul adică, pentru că doar Verdeş este o certitudine. Am spus-o şi imi menţin părerea: ne mai trebuie un virf, cel puţin de valoarea lui Verdeş! Pentru că şi lui Bobby ii trebuie concurenţă, altfel se plafonează.

– Păi, se vorbeşte despre Sabin Ilie, despre Robert Niţă…

– Am discutat cu amindoi… Sabin este liber de contract, dar nu sint convins că Universitatea este dispusă să-i onoreze pretenţiile. Robert Niţă m-a sunat el, mie imi place de jucător, dar este al Rapidului… Oricum, ceva trebuie făcut şi cit mai repede, că nu mai este timp.

– Citeam despre argentinianul Diego Ruiz. Este un atacant masiv, l-ai avut in probe şi aud că il aşteptaţi la Craiova.

– In cazul lui, adevărul este următorul: intr-o primă fază, l-am refuzat pentru că este prea lent. Apoi, au insistat cei de la societatea care il reprezintă (de care aparţine şi Daouda) şi ne-au rugat să muncim cu el pină in vară, că nu are cine ştie ce pretenţii. De fapt, Ruiz a ţinut morţiş să vină după noi la Craiova pentru că i-a plăcut atmosfera de la echipă. Să vedem, il supun unui program special şi din vară incolo mai discutăm…

– Sorine, in concluzie, eşti mulţumit de echipă?

– Repet, băieţii nu s-au mişcat deloc rău şi la această oră se prezintă mulţumitor. Pină cind va debuta returul vom incerca să punem la punct şi chestiile care au mai scirţiit. Ţi-am spus mai demult: altă şansă nu am decit să formez o echipă de „kamikadze“, pentru că in Romania nimeni nu ne iubeşte. Pentru noi, toate meciurile din retur vor fi ca nişte războaie, dar am sentimentul că jucătorii mei sint conştienţi de ceea ce ne aşteaptă. Oricum, echipa se „incheagă“ frumos. Acum sint şi ciţiva tineri valoroşi care vin din spate – Bănică, Stancu, Dănănae, Tudor, Tresor, Stoianof… – şi cred că Universitatea, dacă va fi lăsată in pace, va redeveni in scurt timp coşmarul celor din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS