10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Air Jordan“ a aterizat!

„Air Jordan“ a aterizat!

O furtuna de zapada care s-a abatut asupra orasului Washington a facut ca Michael Jordan sa nu poata juca in NBA de ziua sa, la aniversarea a 40 de ani. Meciul care trebuia sa se desfasoare ieri, intre Washington si Toronto Raptors, a fost aminat cu 24 de ore. Pragmatic, se poate spune ca vremea a fost potrivnica. Insa, pentru o persoana magica, asa cum este Jordan, este posibil ca cineva de sus sa fi facut o vraja si sa ii fi acordat o zi de odihna pe care o merita. Cel mai celebru numar 23 din NBA a implinit 40 de ani. Este greu de crezut ca jucatorul care a facut istorie la Chicago Bulls, sfidind gravitatia si ducind baschetul spre o noua dimensiune – cea de arta – a implinit ieri 40 de ani.

Jordan s-a retras de doua ori din baschet. In 1993 a vrut sa joace baseball, apoi in 1998 a crezut ca are totul, dupa ce a cistigat al saselea inel de campion. A revenit a treia oara, iar acum spune ca sezonul 2002/2003 va fi ultimul. Jordan este al 12-lea jucator din istorie care joaca in NBA, avind peste 40 de ani. A cistigat sase titluri NBA cu Chicago Bulls intre anii 1991 si 1998. Singurele esecuri ale carierei de sportiv au fost atunci cind a jucat baseball. A fost de sase ori MVP („most valuable player“ – cel mai bun jucator) al finalelor NBA si de cinci ori al sezonului regular. In 1988 a fost votat cel mai bun aparator al anului. Are o medie de 30 de puncte pe meci, in peste o mie de partide NBA.

Jordan a spus ca isi doreste ca lumea sa-si aduca aminte de el „ca de un tip caruia i-au placut baschetul si provocarile. Tot timpul impotriva sortii.“ „Vreau sa fiu amintit ca un competitor de top, care niciodata nu s-a predat in fata nimanui“, a precizat Jordan.

Prietenii vedetei americane s-au grabit sa-i ureze „La multi ani!“. Iata citeva din mesajele primite de eroul baschetului din America si chiar din intreaga lume, cu ocazia implinirii a patru decenii, preluate de site-ul onlinesport.ro: „MJ, batrine…. 40 de ani. 40 de ani ca sa aterizezi. Air Jordan a aterizat! La Multi Ani”!“ i-a spus Buzz Peterson, antrenor de baschet la Universitatea din Tennessee, coleg de camera cu Jordan la North Carolina. „Ai avut o cariera de vis. Nimeni nu poate sta in locul tau. Daca numesti cinci jucatori din NBA, probabil mai trebuie sa adaugi cinci ca sa faca un nume mare, ca al tau“, a spus Allen Iverson, de la Philadelphia 76ers. „Esti Marea Hegemonie. Hegemonia inseamna a domina. Esti cel mai mare jucator din acest sport“, l-a laudat si Shaquille O’Neal, o alta vedeta de la Los Angeles Lakers. „La Multi Ani! Imi aduc aminte cind 40 era media ta de puncte pe meci“, i-a transmis Sam Smith, jurnalist la Chicago Tribune. „Michael, esti o legenda. Cel mai mare al tuturur timpurilor. Ai deschis usa multor jucatori“, a spus Vince Carter, de la Toronto Raptors. Fostul star de la Atlanta Hawks, invins de Jordan la concursul de Slam Dunk din 1988, Dominique Wilkins i-a transmis lui „Air Jordan“ – „Esti ultimul dintre mohicani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS