19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

TOP SPORT

„GOLUL DE ARGINT“ VA INLOCUI „GOLUL DE AUR“ / UEFA intentioneaza sa introduca, incepind cu editia 2003/2004 a Ligii Campionilor, regula „golului de argint“, in locul „golului de aur“, in cazul meciurilor eliminatorii care se termina la egalitate. Potrivit acestui concept, in cazul in care o echipa inscrie in prima repriza a prelungirilor, meciul nu se va intrerupe imediat, ca in cazul „golului de aur“, ci va continua pina la incheierea primei parti a prelungirilor. La sfirsitul primei reprize de prelungiri, daca nu se mai marcheaza, echipa aflata in avantaj va fi cistigatoare, iar in cazul in care formatia adversa egaleaza, urmeaza a doua repriza de prelungiri. La fel se va intimpla si in cazul in care o echipa va marca in repriza a doua a prelungirilor, meciul urmind sa se intrerupa dupa expirarea timpului suplimentar de joc. In cazul in care, dupa 120 de minute de joc, cele doua echipe sint la egalitate, se va trece la executarea loviturilor de departajare, ca si pina acum. Potrivit regulii „golului de aur“, meciul se incheia in momentul in care o echipa va marca prima in prelungiri. Regula „golului de argint“ va fi folosita si la Campionatul European de fotbal din anul 2004, din Portugalia. UEFA spera ca aceasta regula sa fie considerata mai echitabila, atit de cluburi, cit si de suporteri, si intentioneaza sa extinda „golul de argint“ la toate competitiile.

DULCA S-A RETRAS / Fundasul lui „Poli“ AEK Timisoara, Cristian Dulca, a decis sa se retraga din fotbal la virsta de 30 de ani, din cauza unei boli de inima. Dulca a spus ca, daca ar fi continuat sa joace, si-ar fi pus viata in pericol. La doar doua saptamini dupa ce a semnat cu „Poli“, Dulca a primit rezultatele unui control amanuntit la inima si a decis ca este mai intelept sa se retraga. „Doctorii mi-au spus ca pot sa joc mai departe dar, in acelasi timp, as putea muri pe teren. De aceea am hotarit ca este mai bine ca oamenii sa vorbeasca despre mine ca despre un fost fotbalist bun decit ca despre un om care a murit“, a spus Dulca. Fundasul a marcat 11 goluri in cele 106 meciuri in care a evoluat in Divizia A. Dulca a jucat pentru Gloria Bistrita, Rapid Bucuresti, Ceahlaul Piatra Neamt si Gaz Metan Medias, si a cistigat campionatul si Cupa cu Rapid. In strainatate, Dulca a evoluat pentru echipa coreeana Pohang Steelers si pentru Kispest Honved Budapesta. Dulca are la activ sase aparitii in echipa nationala a Romaniei si a participat la Cupa Mondiala 1998, din Franta.

ADRIAN PITU FACE TRATAMENT HORMONAL / Mijlocasului echipei FCM Bacau, lui Adrian Pitu, i-a fost acordata, de catre autoritatile fotbaliste romane, o permisiune speciala pentru efectuarea unui tratament de fertilizare cu substante interzise fotbalistilor profesionisti. In urma cu citeva luni, jucatorul s-a casatorit cu o studenta la Medicina, dar cuplul a descoperit ca nu poate avea copii, deoarece Pitu este steril. Dupa consultarea medicilor, acestia s-au aratat optimisti ca sotii Pitu sa-si atinga scopul in cel mult doua luni, daca fotbalistul va urma un tratament hormonal cu substante interzise sportivilor. Clubul lui Pitu a informat AFR si LPF, ambele institutii acordind permisiunea pentru efectuarea tratamentului. „Am informat AFR si LPF despre acest caz si totul este in regula“, a spus presedintele Bacaului, Gheorghe Chivorchian.

SASE SAPTAMINI DE PAUZA PENTRU BAKKE / Mjlocasul echipei Leeds United, Eirik Bakke, ar putea sta pe banca de rezerve cel putin sase saptamini, in urma unei accidentari la un ligament al gleznei. Internationalul norvegian s-a accidentat in timpul partidei cu WestHam United (1-0), de la sfirsitul saptaminii trecute, dar glezna sa a fost atit de umflata incit abia zilele trecute radiologii au confirmat diagnosticul. „Eirik se afla in cea mai buna forma, asa ca este mare pacat ca s-a accidentat si glezna nu arata bine deloc“, a afirmat Terry Venables, managerul echipei.

DECO A PRIMIT CETATENIA PORTUGHEZA / Jucatorul brazilian al echipei FC Porto, Deco, a primit drept de joc in nationala Portugaliei, dupa ce i-a fost acordata cetatenia portugheza, atit lui, cit si atacantului Mario Jardel de la Sporting. Deco a fost intr-o forma de zile mari in acest sezon, ajutindu-si clubul sa se distanteze la 13 puncte in Super Liga si sa ajunga pina in a patra runda a Cupei UEFA. Jucatorul de 25 de ani va debuta in nationala Portugaliei luna viitoare, pe stadionul „Das Antas“, mai ales ca antrenorul Luiz Felipe Scolari a declarat de curind ca nu va ezita sa-l foloseasca pe Deco.

BOLOGNA IN DERIVA / Echipa din Bologna a fost zguduita zdravan de stirile conform carora aparatorii Marco Zanchi si Paolo Vanoli vor fi indisponibili trei saptamini. Fostul jucator de la AC Parma si AC Fiorentina, Paolo Vanoli, a iesit de pe teren la doar trei minute dupa ce a inceput meciul, in jocul pierdut acasa, in fata Atalantei, iar Zanchi s-a accidentat la genunchi in aceeasi partida. Vanoli, care are 31 de ani, a ajuns la Bologna in noiembrie anul trecut, dupa colapsul financiar al Fiorentinei, in timp ce fostul component al nationalei de tineret a Italiei, Zanchi, a fost imprumutat de la Juventus. Antrenorul Bolognei, Francesco Guidolin, nu-l poate folosi, in meciul cu Piacenza, de duminica, nici pe aparatorul Michele Paramatti, deocamdata incert. Dupa un debut bun in acest sezon, Bologna nu a reusit sa obtina decit un singur punct din ultimele cinci meciuri din Seria A, aflindu-se pe locul opt in clasament.

BALAKOV ISI SCHIMBA CARIERA / Coechipierul lui Ionel Ganea de la VfB Stuttgard, bulgarul Krassimir Bolokov, a acceptat sa devina antrenor secund al echipei germane, dupa ce a confirmat ca se va retrage la sfirsitul sezonului. Internationalul de 36 de ani a semnat un contract de antrenor pe doi ani, incepind din vara, la echipa care se afla pe locul trei in Bundesliga, fiind totusi retinut ca jucator, in cazul in care va fi nevoie urgenta de serviciile sale. Balakov va lucra cu antrenorul Felix Magath la clubul la care activeaza din 1995. „Nu e usor sa te retragi, dar astept cu nerabdare sa lucrez cu Felix Magath“, a spus Balakov. Antrenorul pricipal a salutat initiativa bulgarului. „Nu orice club are un om cu o asemenea reputatie in conducere. Dar i se va simti lipsa ca jucator“, a afirmat Magath. Balakov a ajuns la VfB Stuttgard dupa mai bine de patru ani petrecuti la la Sporting Lisabona. In 225 de meciuri din Bundesliga, bulgarul a marcat 53 de goluri. A facut parte din nationala Bulgariei la Cupa Mondiala din 1994, cind echipa sa a ajuns pina in semifinale.

KLASNIC STA TREI LUNI PE BANCA / Echipa germana Werder Bremen nu-l va putea folosi, timp de trei luni, pe atacantul croat Ivan Klasnic, dupa accidentarea grava suferita de acesta la un ligament. Jucatorul, care are 23 de ani, s-a accidentat in meciul din week-end-ul trecut pierdut acasa, in fata celor de la TSV München 1860, dar nu va necesita o interventie chirurgicala. „I se va pune o atela in picior pentru sase saptamini. Dupa aceea, va avea nevoie de alte sase saptamini pentru recuperare“, a explicat terapeutul lui Werder, Gotz Dimanski. Klasnic joaca pentru Bremen din 2001. In 36 de meciuri din Bundesliga, a marcat de trei ori. In acest sezon, Klasnic reusise sa fie titular pe lista antrenorului Thomas Schaff.

IRAKUL NU MAI ARE ANTRENOR / Antrenorul german al nationalei de fotbal a Irakului, Bernd Stange, a parasit tara, din cauza eventualitatii inceperii razboiului. Stange, fostul antrenor al selectionatei Germaniei de Est, a semnat in noiembrie un contract de patru ani pentru a antrena atit echipa nationala, cit si echipa olimpica, limitindu-se, in principal, la jucatori sub 23 de ani. Ministrul de afaceri externe al Germaniei a anuntat saptamina aceasta ca aproximativ 20 de persoane de cetatenie germana au fost avertizate sa paraseasca Irakul. Bernd Stage a afirmat ca jucatorii sai au inteles de ce vrea sa plece la familia sa din Germania. Antrenorul a redactat o scrisoare pentru fiecare dintre ei, in care le spunea: „Ma rog ca Dumnezeu sa va protejeze pe voi si pe familiile voastre“. In contractul sau este prevazut un articol care ii permite sa paraseasca tara in caz de ostilitati. „Este foarte clar: daca incepe razboiul, nu se va mai juca fotbal aici“, a spus Stange in momentul semnarii contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS