10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCarabinierii i-au bruscat pe fotbalistii Universitatii

Carabinierii i-au bruscat pe fotbalistii Universitatii

• Incidentele au inceput in minutul 52, cind oltenii i-au reprosat arbitrului ca fura la drumu’ mare in favoarea echipei Metalurg Zaporoje • Meciul s-a intrerupt 40 de minute si s-a reluat numai dupa ce la stadion au sosit efective sporite de carabinieri

Finala turneului „Norcia Winter Cup“, care s-a jucat ieri, la Foligno, intre Universitatea si echipa ucraineana Metalurg Zaporoje, a fost umbrita, din pacate, de incidente regretabile. Arbitrul italian al acestei intilniri a avut o prestatie jalnica si, dupa ce a luat mai multe decizii controversate, toate in favoarea ucrainenilor, a reusit sa-i scoata din pepeni pe olteni.

Craiovenii au rabufnit in minutul 52, atunci cind Marius Sava a fost faultat dur din spate de catre un adversar. Cum fotbalistul ucrainean care a faultat mai avea in cont un cartonas galben, fluierasul italian a inchis ochii la infractiunea comisa si nu a dictat cuvenita eliminare. Oltenii l-au inconjurat pe central si i-au cerut socoteala, moment in care carabinierii au intervenit in forta, bruscindu-i pe fotbalistii din Banie. Cirtu si-a retras echipa de pe teren si a fost de acord ca meciul sa se reia numai dupa indelungi parlamentari cu organizatorii. De asemenea, brigada de arbitri a consimtit sa conduca in continuare partida, care a fost intrerupta aproximativ 40 de minute, doar dupa ce la stadion a mai venit un echipaj de carabinieri.

Metalurg Zaporoje a deschis scorul in minutul 20, iar Lutu a stabilit egalitatea pe tabela de marcaj in repriza a doua (’76), scor care s-a inregistrat si la sfirsitul celor 90 de minute de joc. Cum in prelungiri nici una dintre echipe nu a reusit sa inscrie, s-a trecut la loviturile de departajare. Oltenii au dovedit ca au nervii mai tari si s-au impus cu scorul de 4-2, cucerind astfel, in premiera pentru clubul din Banie, trofeul turneului „Norcia Winter Cup“. Au transformat loviturile de departajare Miclea, Papura, Lutu si Calin.

Antrenorul Sorin Cirtu a inceput partida cu urmatoarea formula de echipa: Guso – Daouda, Dunareanu, Rada – Bundea, Papura, I. Stancu, Miclea – Sava, Verdes, Lutu. Pe parcursul meciului, tehnicianul oltean a rulat aproape tot lotul de jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS