Acasă Sport Tricolorii au invins Slovacia, dar nu au convins

Tricolorii au invins Slovacia, dar nu au convins

-

In finala competitiei, Romania – Rusia 2-4 (1-3)

Partida pe care Romania a cistigat-o miercuri seara, cu scorul de 2-1 (2-1), in fata Slovaciei a fost la discretia „tricolorilor“, dar nici adversarii nu au aratat cine stie ce. Totusi, slovacii au deschis scorul rapid, in minutul 7, atunci cind Vittek, scapat lejer de sub marcajul lui Chivu, l-a pacalit din apropiere pe Lobont. Romanii si-au reluat atacurile sterile si doar doua suturi puternice expediate din afara careului mare de catre Dorinel Munteanu au dat ceva emotii portarului slovac (’12, ’19). Spre sfirsitul primei reprize, tricolorii si-au intensificat actiunile ofensive si, in minutul 38, Dorinel Munteanu a egalat situatia de pe tabela de marcaj, trimitind o „torpila“ care s-a oprit in vinclul portii slovacilor. Scorul final al partidei a fost stabilit de Ionel Ganea in minutul 40, fostul atacant al Universitatii Craiova reluind in plasa mingea centrata de pe partea dreapta de Dorinel Munteanu.

In partea a doua a partidei doar Adrian Mutu i-a mai trezit din amorteala pe putinii spectatori prezenti in tribune. Mutu a avut patru actiuni periculoase, in care a driblat de fiecare data mai multi adversari, insa suturile sale au ocolit poarta Slovaciei (’55, ’63, ’82, ’89).

Meciul de miercuri seara a fost singurul din cadrul turneului din Cipru in care Iordanescu i-a putut folosi pe „stranieri“, ei plecind ieri, inaintea finalei cu Rusia. Iata si echipa pe care a mizat Iordanescu in partida cu Slovacia: Lobont – Contra (’90, Tamas), Filipescu (’68, Iencsi), Chivu, Rat – A. Stoica, M. Radoi (’82, Grigorie), D. Munteanu, Pancu – Mutu (’90, Bratu), Ganea (’60, V. Moldovan).

Selectionata Romaniei a intilnit aseara, in finala turneului din Cipru, reprezentativa Rusiei. Scorul a fost de 4-2 in favoarea rusilor. Pentru formatia tricolora au inscris Soava (’30) si Grigorie (’70 p.) Selectionerul Anghel Iordanescu a folosit in partida cu Rusia urmatorii jucatori: Vintila – Tamas (’66 Ogararu), Soava, Radoi, Iencsi, Dancia – Grigorie, (’81 Rat), Ov. Petre (’46 Cristea), V. Munteanu (’46 Silvasan) – Fl. Bratu (’66 Oprita).

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...