Acasă Sport Craioveanu implineste astazi 35 de ani

Craioveanu implineste astazi 35 de ani

-

Gica Craioveanu isi aniverseaza astazi ziua de nastere, internationalul nostru (nascut in Hunedoara) implinind „rotunda“ virsta de 35 de ani. El a debutat in Divizia A la Universitatea (13 martie 1991, meciul Steaua – Universitatea 1-0), echipa pe care a parasit-o dupa sezonul ’94/’95, timp in care a cucerit cu „alb-albastri“ un titlu de campion (’90/’91) si doua Cupe ale Romaniei (’90/’91, ’92/’93). A contabilizat in aceasta perioada 130 meciuri/60 de goluri. Titular la olteni, el a debutat (in 1993, in Feroe) in echipa nationala pentru care a jucat in 25 de meciuri, marcind patru goluri.

Tot in perioada fasta de la Universitatea, Gica a fost de doua ori golgheterul campionatului romanesc: ’93/’94 (cu 21 de goluri) si ’94/’95 (cu 27 de goluri), de atunci nici un jucator de la Universitatea nereusind sa fie „number one“. Din vara lui ’95, Craioveanu s-a transferat in Spania (prima liga), iar in prezent este in Segunda Division, la Getafe, formatie care lupta pentru evitarea retrogradarii.

Ieri si-a aniversat aceeasi cifra rotunda – 35 de ani – si un alt fost jucator al Universitatii, Florin Dumitru, dar care n-are un CV ca acela al internationalului Craioveanu. Florin Dumitru, portar, a debutat sub culorile „alb-albastre“ in decembrie ’88 in meciul Universitatea – Victoria 2-2. In divizia A a contabilizat 44 de meciuri (Universitatea, Jiul, Universitatea, Electro). A abandonat fotbalul, preferind sa intre in afaceri si apoi in politica. De citiva ani se afla in Las Vegas.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dan Barna: Nu renunţăm la reforme

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă într-un mesaj transmis de Ziua Constituţiei că formaţiunea sa va continua pe drumul reformării statului român,...

Hidroelectrica vrea să cumpere CEZ și Enel România

Hidroelectrica a demarat procedurile de achiziţie a grupurilor CEZ România şi Enel România şi solicită aprobarea acţionarilor pentru a angaja servicii de...