11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova - „Poli“ AEK Timişoara 2-1

„U“ Craiova – „Poli“ AEK Timişoara 2-1

Oltenii au susţinut ieri cea de-a doua partidă la „Norcia Winter Cup“. După ce la debut nu au reuşit decit un 1-1 cu o echipă de juniori din Ghana, elevii lui Cirţu au reuşit să ciştige cu 2-1 partida jucată in compania lui „Poli“ AEK Timişoara.

In prima repriză a partidei de ieri, Universitatea a alergat mai mult, iar timişorenii au părut mai fotbalişti. De fapt, Romică Buia a făcut cam ce a vrut pe teren, fiind dat exemplu chiar de Cirţu cind ai noştri aveau de executat lovituri libere: „Bateţi ca Buia!“ – le ordona antrenorul craiovenilor, dar Buia a rămas inimitabil… Prilej pentru Cirţu să continue: „Băi, Buia, mai joacă şi cu ai mei!“

Scorul l-a deschis Verdeş (’25), atacantul oltean reluind in plasă mingea respinsă neglijent de portar după un şut parşiv al lui Luţu. In minutul 28 a egalat Voicu, după o lovitură liberă aruncată in careu de Buia şi la care „centralii“ lui Cirţu nu au avut acces. Tot Luţu (’38) ne-a scos la liman, el făcind 2-1 in urma unei faze derulate pe stinga şi terminate in colţul opus al porţii timişorene.

Din primele 45 de minute, să mai notăm că Adnan Guso a avut citeva intervenţii excepţionale, iar Sava şi Crăciunescu au părăsit terenul accidentaţi.

Repriza secundă a fost cenuşie, poate şi pentru că terenul devenise destul de greu. Guso a mai scos o minge de gol, iar Cirţu a făcut multe schimbări. Astfel, au intrat, rind pe rind, Călin, Stoianof, Vigariu, McBreen, Mirea, Ibric şi argentinianul Diego. Vigariu l-a supărat pe Cirţu şi nu a stat in teren decit vreun sfert de oră, iar australianul McBreen a reuşit să se facă de ris in minutul 89, atunci cind, singur cu portarul, a dat o „chiflă“ de toată frumuseţea.

Miine, oltenii vor intilni o echipă de amatori, dar de săptămina viitoare vor intra in fazele superioare ale „Norcia Winter Cup“.

Iată şi formaţia folosită ieri de Cirţu: Guso – Daouda (Ibric), Crăciunescu (Rada), Dunăreanu (McBreen) – Bundea, Papură, Badea (Stoianof), I. Stancu (Diego) – Sava (Pleşan), Verdeş (Călin), Luţu (Vigariu, Mirea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS