14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul Cupa Davis dintre Romania şi Franţa incepe astăzi

Meciul Cupa Davis dintre Romania şi Franţa incepe astăzi

Incepind de astăzi şi pină duminică, Sala Polivalentă din Bucureşti va găzdui meciul dintre echipele Romaniei şi Franţei, contind pentru primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, aceasta fiind a şaptea intilnire dintre cele două ţări in competiţia considerată un veritabil campionat mondial de tenis pentru echipele masculine. Pină in prezent, palmaresul direct este net favorabil oaspeţilor, cu cinci victorii, singurul succes romanesc fiind obţinut de Romania in 1974, la Bucuresti, cu 3-2, cu o formaţie alcătuită din Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Toma Ovici.

Intilnire importantă

pentru tenisul romanesc

In cadrul conferinţei de presă de miercuri, de la hotelul Intercontinental, Andrei Pavel a spus că va incerca să joace, adăugind cu subinţeles „bine, in mod sigur simbătă şi duminică“, răspunzind astfel intrebării care sta pe buzele tuturor iubitorilor tenisului din ţara noastră, aceea dacă va evolua sau nu jucătorul nostru numărul unu. De asemenea, Andrei Pavel a apreciat că, deocamdată, este la 85 la sută din capacitatea sa fizică, un lucru foarte bun dacă ţinem seama că a fost indisponibil timp de o lună.

La rindul său, preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, Ilie Năstase, a considerat acest meci drept cel mai important eveniment al anului pentru noi, „intrucit, trebuie să recunoaşteţi, nu sintem prea des in Grupa Mondială“.

Căpitanul nejucător al echipei Franţei, Guy Forget, a spus că formaţia sa joacă mai bine in deplasare decit pe teren propriu.

„Pentru mine, este formidabil să am o echipă formată din jucători foarte buni, care au obţinut rezultate excelente in ultima vreme. Sintem mulţumiţi de condiţiile de care beneficiem in Romania. Cred ca starea de spirit şi forma noastră sint superioare in acest moment“, a menţionat căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Franţei.

Jucătorul Sebastien Grosjean s-a declarat bucuros de faptul că echipa Franţei este tratată in Romania ca „superfavorită“. „Cred că am reuşit să ne refacem după finala pierdută in faţa Rusiei, in care am fost invinşi poate şi din cauza neşansei. Oricum, acest lucru ne-a intărit. Ne bucurăm că sintem trataţi aici ca super-favoriţi. De altfel, am auzit că Romania nu a jucat un meci de o astfel de importanţă de la finala cu Statele Unite“, a spus Grosjean.

Programul partidelor

din primul tur

Iată programul complet al partidelor din primul tur al Grupei Mondiale a competiţiei de tenis Cupa Davis, care vor avea loc de astăzi pină duminică:

Romania – Franţa, la Bucureşti (in sală); Olanda – Elveţia, la Arnhem (in sală); Australia – Marea Britanie, la Sydney (aer liber); Suedia – Brazilia, la Helsingborg (in sală); Croaţia – SUA, la Zagreb (in sală); Spania – Belgia, la Sevilla (aer liber); Argentina – Germania, la Buenos Aires (aer liber); Cehia – Rusia, la Ostrava (in sală).

Echipele invingătoare se vor califica in sferturile de finală, programate in perioada 4-6 aprilie. Echipele invinse vor disputa meciuri de baraj, in perioada 19-21 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS