12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineretul Universităţii işi caută incă identitatea

Tineretul Universităţii işi caută incă identitatea

Profitind de faptul că echipa mare este la turneul de la Norcia, tineretul lui Mogoşanu se află de marţi intr-un regim de semicantonament in Lunca Jiului.

In componenţa lotului lui Mogoşanu se află acum in pregătiri şi jucătorii care au fost disponibilizaţi – Agachi, Nica, Bratu, Dragomir şi Ciocoi, ultimul fiind insă accidentat. Sansiro a implinit zilele acestea 27 de ani. Pină la sfirşitul săptăminii trecute s-a pregătit şi Vrăjitoarea, dar acum este liber de contract.

Ieri, Bogdan Vrăjitoarea a spus: „Acum nu mai aparţin de nimeni. Incotro? Nu pot să ofer amănunte, ci doar să vă spun că dorinţa mea este ca acum să joc in străinătate. Fiind liber de contract, altele sint datele problemei. Ţin insă să vă reamintesc că regret ceea ce s-a intimplat. Adică eu voiam să joc pentru Universitatea. Acest «divorţ» de echipa mea de suflet nu s-a produs din vina mea, n-am dorit eu să plec. Asta e in fotbal, vedem. Oricum, transmit Universităţii baftă pentru viitor“. Miine, Vrăjitoarea implineşte 25 de ani. Tot cu echipa lui Mogoşanu se pregătesc şi jucătorii rămaşi acasă: Claudiu Tudor, Tresor Ewango şi Leandro, ultimul iarăşi accidentat. Preparatorul fizic Adrian Tudor a spus: „Am stabilit cu antrenorul Cirţu programul lor de antrenament şi totul, pină acum, se desfăşoară normal“. Componenţa actuală a lotului oltenilor este: Agachi şi Vulpescu – portari; Dragomir, Moţi, Gae, Nedelcu, Dănănae, Negoescu, Suciu, Petrică, Balaci, Bratu, Nica, Tresor, Leandro, G. Şerban (accidentat), Palea, Bucur, Vlăduţ, Radulea (accidentat), Cl. Tudor, Bica – jucători de cimp.

„Sint mulţumit de etapa de pregătire de pină acum. Am efectuat, din două in două zile, şedinţe de pregătire in sala de forţă. Lotul il voi definitiva la sfirşitul acestei luni, după ce revine acasă lotul mare. Totodată, mai aştept in probe ciţiva juniori din zona Olteniei. Urmează să văd şi virfurile de la grupele centrului nostru – ’86 şi ’87, respectivii juniori urmind a se pregăti cu tineretul. Il aştept şi pe juniorul Popescu (de la grupa antrenorului Niculescu), care a fost accidentat“.

Mogoşanu este secondat, pentru portari, de antrenorul Valentin David. Dintre cei doi jucători de la tineret care au plecat in pregătiri cu Metalul Plopeni – Firănescu şi Sandu -, ultimul a revenit in Bănie, antrenorul Bondrea luindu-l doar pe Firănescu. De ieri, Metalul se află intr-un turneu de pregătire in Bulgaria. Firănescu, elev la Grupul Şcolar ICM nr. 2 Craiova, s-a declarat incintat că ar putea evolua in Divizia B. Pentru ca el să poată fi legitimat la Metalul Plopeni, clubul prahovean va trebui să achite Universităţii aproximativ 4.000 USD (grila de formare).

In această săptămină, „U“ (tineret) are programate două meciuri de verificare: cu Prodchim Balş (astăzi, ora 12.00, stadion „Ion Oblemenco II“ sau Constructorul) şi Progresul Caracal (simbătă, in deplasare). Pină la retur, oltenii vor mai disputa alte trei partide amicale.

In Craiova, cu Armata (12 februarie) şi Electro (14 februarie), iar ultimul meci amical este programat pe 20 februarie, in deplasare, cu FC Olt sau Rarora Rimnicu Vilcea.

Altfel, la inceputul acestei săptămini, toţi antrenorii de la centrele de copii şi juniori au participat luni la Sibiu la o reuniune a antrenorilor de la acest nivel, organizată de Şcoala Naţională de Antrenori. La Sibiu au participat antrenorii din cinci judeţe, iar din partea Şcolii naţionale de antrenori – Mircea Rădulescu, Cojocaru şi Jurcă. Antrenorul emerit Nicolae Zamfir a prezentat modelul şcolii de fotbal „GP“. Mogoşanu a punctat: „Conform noilor reglementări, antrenorii de la centrele de copii şi juniori trebuie să obţină licenţa B de antrenorat, fără de care din 2005 nu se va mai putea antrena. Reuniunea de la Sibiu a fost prima dintr-o serie de acţiuni care se vor intinde pină la sfirşitul anului pentru acordarea licenţei B. Nu contează acum numai categoria, ci obligatoriu această licenţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS