21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO vrea Gică Popescu ce aruncă Staicu la coş?

O vrea Gică Popescu ce aruncă Staicu la coş?

Dinel Staicu are nişte momente cind este naiv de sincer. Bunăoară, luni seară, la 3TV, vorbind despre Gică Popescu, Staicu a mărturisit că ar fi tentat ca, la o eventuală ofertă pe care i-ar face-o „Baciului“, să-i dea şi Centrul de copii şi juniori al Universităţii. De ce este Staicu aşa de „mărinimos“? E simplu, a spus-o chiar el: Centrul ii atirnă prea greu de portofel! Adică nu are nevoie de el şi dacă lui nu ii trebuie incearcă să-l fraierească pe Gică Popescu. Care Gică dispune de luxoasa Şcoală de la Hanul Doctorului şi, cum ar veni, „Baciului“ i s-ar oferi ca plată un Trabant, cu toate că are in curte un Ferrari ultimul tip.

150.000-200.000 de dolari! Atit a zis Dinel că il costă juniorii intr-un sezon. Adică exact suma pe care Gică o scoate anual din buzunar pentru a-şi finanţa şcoala de la Han. Dacă facem diferenţa intre dotările de la „GP“ şi cele de la Universitatea, rezultă că, dintre Staicu şi Gică Popescu, unul minte: ori Dinel cheltuieşte mult mai puţin cu Centrul de la Universitatea, care nu beneficiază de absolut nimic, ori „Baciul“ cheltuieşte dublu pentru a-şi intreţine propria pepinieră…

Pină la urmă, nu este vina patronului Universităţii că plănuieşte să-şi restringă cheltuielile cu Centrul, adică să distrugă practic şcoala craioveană care i-a produs pe Balaci, Cirţu, Irimescu, Gică Popescu, Badea şi mulţi alţii.

Iresponsabili sint membrii consiliului local, care joacă după cum le cintă Dinel, deşi in vară le-am atras atenţia că ar sprijini mult mai bine fotbalul craiovean dacă ar prelua la primărie Centrul de copii şi juniori al Universităţii. Nu era greu deloc să presupui că Dinel va căuta să scape de Centru pentru simplul motiv că şi la Reşiţa făcuse cam acelaşi lucru cu pepiniera CSM-ului, cea care l-a produs pe Cristi Chivu. Dar poţi oare să convingi vreodată consiliul prezidat de Bulucea să ia vreo hotărire mai ca lumea?

Culmea ar fi posibil ca tocmai Dinel să redreseze situaţia. In sensul că, a spus-o, dacă nu va reuşi să colaboreze măcar la nivel de juniori cu Gică Popescu, va pasa primăriei responsabilitatea finanţării Centrului de la Universitatea. O şmecherie pe care putea să o facă din vară şi poate aşa nu s-ar fi ajuns ca Universitatea să aibă acum cele mai slabe grupe de juniori din intreaga istorie a clubului.

P.S. Apropo de etichete: Staicu să fie convins că mulţi ani de acum incolo la export vor merge mult mai bine jucătorii produşi sub eticheta „Gică Popescu“ decit cei „inscripţionaţi“ cu „Universitatea“. Păi, in Spania, Italia, Olanda, Anglia, Germania sau Turcia, toată lumea il ştie pe Gică Popescu. De Universitatea, din păcate, au cam uitat…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS