24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorul Extensivului, Eugen Neagoe, este mulţumit de acumulările fizice ale echipei

Antrenorul Extensivului, Eugen Neagoe, este mulţumit de acumulările fizice ale echipei

Extensiv a efectuat, timp de două săptămini, un cantonament centralizat la Băile Govora, susţinind acolo şi două meciuri de verificare. De luni, gruparea din Parcul Romanescu şi-a continuat pregătirile in Bănie, urmind ca vineri să plece in Grecia intr-un turneu de pregătire şi partide amicale. L-am chestionat ieri pe antrenorul principal Eugen Neagoe despre această perioadă de pregătire.

– Extensiv a inceput pregătirile in Craiova, apoi a fost la Govora. Cum caracterizaţi această perioadă?

– Ca de obicei, iarna, in Romania timpul este un aşa-zis duşman al fotbalului, in sensul că terenurile sint improprii unei pregătiri normale. Vreau să spun că e dificil să se facă pe asemenea terenuri antrenamente tehnico-tactice. Iar in iarna asta, parcă mai mult ca niciodată, terenurile au fost efectiv impracticabile. N-aş vrea să intru cumva in vreo polemică cu antrenorul Mircea Lucescu…

– Adică?

– Dinsul a declarat că in Romania incă se practică antrenamentele sovietice (am citat din memorie), dar probabil că şi dinsul, dacă ar fi antrenat acum in Romania, ar fi procedat la fel. Condiţiile meteo (chiar şi financiare) impun ca echipele din Romania să se pregătească acasă. Oricum, accentul principal al etapei din ianuarie a fost pe pregătirea fizică. Dacă ar fi să ofer şi un procent, aş putea afirma că aproape 95% din antrenamentele acestei perioade (Craiova, Govora) au avut caracter fizic.

– Săptămina trecută, la Govora, Extensivul a disputat totuşi şi două partide amicale.

– Da, am incercat să avem şi jocuri de verificare, dar nu s-au putut desfăşura in condiţii normale din cauza terenului. N-am putut să remarc decit angajamentul jucătorilor, efortul depus de ei. Iar pe asemenea terenuri, impracticabile, greşelile sint inerente. De aceea, evit să fac nominalizări sau să fac anumite aprecieri.

– Cum au răspuns băieţii in această perioadă la comenzile antrenorilor?

– Sint foarte mulţumit de receptivitatea lor manifestată la antrenamente, n-am deocamdată ce să le reproşez. Nici un accidentat, doar Scarlat a pierdut două zile de pregătire la Govora, fiind răcit. Oricum, perioada de la Govora a fost benefică, mai ales că am fost cu toţii impreună.

– Cum caracterizaţi juniorii chemaţi la pregătirile echipei mari?

– Mai au de lucru, le sint necesare perioade de pregătire şi timp…

– Ce face jucătorul-antrenor Cristescu? Il ascultă pe „principalul“ Neagoe?

– Bine, totul este OK. De ce n-a jucat in acele amicale de la Govora? Am discutat cu el şi am decis că, pe asemenea terenuri, nu avea sens să joace, să rişte vreo accidentare. Plus, s-a simţit şi uşor obosit. Şi pe Vancea l-am menajat.

– Acum?

– Continuăm pregătirile in Craiova pină joi, apoi vineri dimineaţă plecăm spre Grecia, la Veria. Delegaţia noastră este alcătuită din 30 de persoane, din care 24 sint jucători. Din cite am stabilit cu Ştefan Stoica, avem programate patru amicale, unul va fi cu Veria. Sperăm ca in Grecia să avem parte de o altă vreme, de alte terenuri, bune. Accentul in această perioadă va fi pregătirea tehnico-tactică. Mai avem foarte mult de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS