14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRIF Craiova incearcă să-şi facă un nume in boxul romanesc

RIF Craiova incearcă să-şi facă un nume in boxul romanesc

Box Club RIF este primul club privat de box din Craiova, ba chiar din Oltenia. Aceasta asociatie sportiva nonprofit functioneaza sub patronatul si indrumarea antrenorului Constantin Cucu. Din 1999, cind a fost infiintat clubul, de la RIF au plecat spre campionatele interne si europene sportivi (baieti si fete) care au reusit pozitionari bune in clasamentele intocmite.

De altfel, antrenorul Constantin Cucu a obtinut rezultate bune de-a lungul intregii sale cariere. Succesele vicecampionului european (editia 1990) Florin Vilcu, ale triplului campion national Lucian Gulie si ale ocupantei locului 5 la Campionatul European din Franta 2001, Laura Gheorghita, s-au nascut sub semnul RIF.

In prezent, la acest club se antreneaza gratuit 15 sportivi (trei fete si 12 baieti) din categoriile copii, cadeti, juniori si seniori. De la RIF a plecat si componentul lotului national de cadeti, Cosmin Alexandru Pirvu, care se antreneaza in cantonamentul de la Govora, in vederea participarii la Campionatul Mondial care se va desfasura in vara in Romania, cu maestrul Titi „Prosop“ Tudor, fostul antrenor al campionului Leonard Doroftei.

Deocamdata, boxerii cadeti si juniori ai clubului se pregatesc in vederea participarii, la jumatatea lunii martie, la Tirgu Jiu, la faza de zona a calificarilor pentru campionatul national. In acest scop, RIF a participat saptamina trecuta la un „sparing“ care a avut loc la Filiasi, impreuna cu cluburi din localitatea organizatoare, din Tirgu Jiu si Rovinari. Din cei cinci boxeri legitimati la RIF, patru dintre ei au iesit invingatori din meciurile de verificare. Sperantele antrenorului Constantin Cucu, de participare la campionatul intern, se indreapta spre Alin Olteanu, Costinel Tudor si Dragos Stanciu, la cadeti, si spre Cosmin Tudor, Robert Sirbu si Dorel Popescu, la juniori.

La sfirsitul acestei saptamini, intr-una din salile craiovene disponibile, vor avea loc alte meciuri de pregatire pentru Campionatul National, la care vor participa cluburile de box din Craiova, dar unde sint asteptati toti ceilalti interesati, fie ca participanti, fie ca spectatori.

La RIF, sensei Dan Mocioaca antreneaza practicanti de arte martiale, stilul ashicara, obtinind rezultate promitatoare si in acest domeniu. Patru dintre componentii lotului Romaniei participant la Campionatul Mondial de anul trecut proveneau de la RIF. Unul dintre ei, Constantin Gioroiu, s-a clasat al patrulea, reusind sa-l invinga in semifinala pe cel care era campionul mondial en-titre, Andrey Kuznetsov. Pentru viitor, clubul RIF isi va deschide o sectie si la Filiasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS