20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, Marinescu şi Roşu au inscris

Chivu, Marinescu şi Roşu au inscris

Fotbalistii romani care evolueaza in campionatele din Europa au avut un sfirsit de saptamina destul de bun. Daca trei dintre „stranieri“ – Chivu (Ajax), Marinescu (Academica Coimbra) si Rosu (Numancia) – si-au trecut numele pe lista marcatorilor, alti trei romani – M. Niculae, B. Mara si Craioveanu – au fost rezerve. Multi dintre jucatorii convocati de Iordanescu pentru turneul din Cipru – Lobont (Ajax), Stelea (salabanca), Pancu (Besiktas), Filipescu (Betis Sevilla), Ad. Ilie (Alaves) – au fost titulari in partidele disputate in week-end, lucru care a avut darul sa-l multumeasca pe selectionerul Romaniei. Din pacate, Adi Ilie s-a accidentat si nu se stie inca daca va mai putea raspunde convocarii la Nationala.

Olanda. Fostul jucator al Universitatii Craiova, Cristian Chivu, a marcat in minutul 29, din penalti, al treilea gol al echipei sale, Ajax Amsterdam, in meciul cistigat in deplasare, cu scorul de 6-0, in fata formatiei Willem II Tilburg, in etapa a 18-a a campionatului Olandei. Chivu a evoluat pe intreaga durata a meciului, la fel ca si portarul Bogdan Lobont.

Portugalia. Mijlocasul roman Lucian Marinescu si-a trecut numele pe lista marcatorilor, el inscriind un gol in minutul 6 al meciului pierdut de echipa sa, Academica Coimbra, in deplasare, cu scorul de 1-4, in fata formatiei Boavista Porto, in etapa a 20-a a campionatului Portugaliei. Marinescu a evoluat pe intreaga durata a meciului.

Echipa antrenata de romanul Ladislau Bölöni, Sporting Lisabona, a invins in etapa a 20-a, cu scorul de 4-0, formatia Pacos Ferreira. Atacantul roman al formatiei din Lisabona, Marius Niculae, a intrat pe teren in minutul 73 si a primit un cartonas galben in ultimul minut de joc.

Turcia. Echipa Besiktas Istanbul, care este antrenata de romanul Mircea Lucescu, a invins in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia Fenerbahce Istanbul, intr-un meci restanta din etapa 11-a a campionatului Turciei. Unicul gol al intilnirii a fost inscris de Ahmet Dursun, in minutul 56. Echipa gazda a evoluat cu un jucator mai putin din minutul 16, in urma eliminarii lui Fatih. Atacantul roman Daniel Pancu a evoluat pe toata durata intilnirii, in timp ce mijlocasul Marius Maldarasanu nu a avut drept de joc pentru acest meci. In urma acestei victorii, Besiktas a acumulat 44 de puncte si ocupa in continuare primul loc in clasament, fiind urmata de Galatasaray Istanbul, cu 39 de puncte, si de Genclerbirligi, cu 37 de puncte.

Spania. Iulian Filipescu a fost titular in partida pe care echipa sa, Betis Sevilla, a pierdut-o acasa, cu scorul de 0-2, in fata formatiei Deportivo La Coruna, in etapa a 20-a a campionatului Spaniei. Filipescu a fost inlocuit, in minutul 70, cu Calado. Deportivo Alaves, cu atacantul craiovean Adrian Ilie titular, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu formatia Rayo Vallecano. Ilie, care s-a accidentat, a fost schimbat, in minutul 46, cu Ivan Alonso, in timp ce mijlocasul Bogdan Mara nu a fost folosit nici un minut.

Laurentiu Rosu a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Numancia Soria, a terminat-o la egalitate in deplasare, scor 2-2, cu formatia Xerez, in etapa a 21-a din Segunda Division. Rosu, care a jucat titular, fiind inlocuit in minutul 76 cu Sestelo, a deschis scorul in minutul 6. Echipa Real Zaragoza, cu mijlocasul roman Constantin Gilca titular, a invins in deplasare, cu scorul de 1-0, formatia UD Salamanca. Gilca a evoluat tot meciul, la fel ca si portarul echipei UD Salamanca, Bogdan Stelea. Mijlocasul roman Denis Serban a fost titular in partida pe care formatia sa, Cordoba, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 3-0, in fata echipei Getafe. Serban a jucat tot meciul, in timp ce atacantul formatiei Getafe, Gheorghe Craioveanu, nu a evoluat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS