10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sintem cu un picior in groapă“

„Sintem cu un picior in groapă“

Selecţionerul tricolorilor a prezentat lista completă cu jucătorii pe care i-a convocat pentru turneul din Cipru

Selecţionerul Anghel Iordănescu a spus simbătă, in cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia reunirii lotului care va face deplasarea in turneul de pregătire din Cipru, că fotbalul romanesc se află intr-o situaţie delicată. „Rezultatele, criza de imagine, criza financiară şi declaraţiile au stricat foarte mult atmosfera din fotbalul romanesc. Poate că dacă echipa naţională se califica la Cupa Mondială, situaţia ar fi fost diferită. Eu nu sint de acord ca jucătorii să dea probe in străinătate şi sper ca lucrurile să se indrepte. Sintem cu un picior in groapă“, a spus Iordănescu.

„Absenţa lui Popescu cintăreşte mult“

Selecţionerul Anghel Iordănescu a spus că şi-ar fi dorit ca din lotul convocat pentru turneul din Cipru să facă parte şi Gheorghe Popescu, Florin Cernat şi Marius Niculae. „Absenţa lui Popescu cintăreşte mult, mai ales că aveam nevoie de el in perspectiva meciului cu Danemarca, din 29 martie. Sper ca situaţia lui să se rezolve, dar dacă nu va fi aşa, nu ne vom crampona de acest lucru, pentru că fotbalul merge inainte“, a spus Iordănescu, care a menţionat că fotbalul romanesc are nevoie de Gheorghe Popescu.

Anghel Iordănescu a precizat că a contactat cluburile la care evoluează jucătorii romani convocaţi pentru turneul din Cipru, pentru ca aceştia să fie lăsaţi să joace pentru echipa naţională in două meciuri, pe 12 şi pe 13 februarie. „«Stranierii» vor evolua sigur in primul meci, dar pentru cel de-al doilea am primit, pină in prezent, un singur răspuns negativ, din partea grupării VfB Stuttgart, la care joacă Ionel Ganea“, a adăugat Iordănescu.

Lotul pentru turneul

din Cipru

Toţi cei şaisprezece jucători din campionatul intern care au fost convocaţi in vederea turneului din Cipru (1-14 februarie) s-au prezentat simbătă, la sediul Federaţiei Romane de Fotbal, la reunirea lotului. Cei 16 jucători din campionatul intern care vor face deplasarea in Cipru sint următorii: Vintilă (FC Naţional), Stăncioiu (Sportul Studenţesc) – portari; Stoican, G. Tamaş (ambii de la Dinamo), Iencsi, Raţ (ambii de la Rapid), M. Rădoi (Steaua), Dancia (FC Argeş) – fundaşi; Şoavă (Rapid), V. Munteanu, Şt. Grigorie (ambii de la Dinamo), Ov. Petre (FC Naţional) – mijlocaşi; Fl. Bratu (Rapid), Opriţa (Steaua), C. Tănasă (FC Argeş) şi Silvăşan (Poli Timişoara) – atacanţi.

Acestui lot i se vor adăuga incă 15 fotbalişti care activează la echipe din străinătate: Lobonţ (Ajax Amsterdam), Stelea (Salamanca) – portari; Contra (Atletico Madrid), Filipescu (Betis Sevilla), Chivu (Ajax Amsterdam) – fundaşi; Codrea (Palermo), A. Stoica (FC Brugges), T. Ghioane (Dinamo Kiev), D. Munteanu (VfL Wolfsburg), Tararache (Grasshopper Zürich), Mutu (AC Parma) – mijlocaşi; Pancu (Beşiktaş Istanbul), Ad. Ilie (Alaves), I. Ganea (VfB Stuttgart), V. Moldovan (FC Nantes) – atacanţi.

Programul tricolorilor

Componenţii lotului naţional vor efectua in turneul din Cipru unul sau două antrenamente zilnice, joi şi simbătă fiind programate două jocuri de verificare. De asemenea, echipa naţională va disputa două meciuri amicale, pe 12 februarie, in compania selecţionatei Slovaciei, şi pe 13 februarie, cu invingătoarea dintre naţionalele Ciprului şi Rusiei. Revenirea in ţară este programată pentru 14 februarie, la ora 6.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS